magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 09.09. 2021
@ Aktuálne -> Polícia      Sep 10 2021 - 21:39 GMT
Rožňavské dvojičky v Košiciach pestovali celkom zaujímavé izbové rastliny
 
Obyvatelia jedného z obytných blokov na košickom sídlisku Dargovských hrdinov určite netušili, akú záľubu v pestovaní rastlín majú ich mladí susedia. A možno by sa to do dnešného dňa ani nedozvedeli, keby ich „nenavštívili“ policajti, ktorých po vstupe do bytu čakali rastliny ako vo  vychýrenom kvetinárstve.
Počas toho, ako mali dvoch Rožnavčanov košickí kriminalisti na „muške“ a zabezpečovali všetky potrebné dôkazy a podklady, zároveň zistili, že dvojičky v byte a priľahlých priestoroch prechovávajú zelenú sušinu, doposiaľ nezisteného pôvodu, ktorú následne ďalej pestujú.
Vo štvrtok (9.9.) hneď z rána urobili kriminalisti domovú prehliadku, počas ktorej bratia dobrovoľne vydali  veci pochádzajúce z drogovej trestnej činnosti, a to 59 zelených rastlín, zelené sušiny, sklenené fajky, príslušenstvo slúžiace na fajčenie, semená rastlín, svetelné zdroje a digitálnu váhu. 
Všetky vydané veci policajti zaistili a zaslali na kriminalisticko-expertízne skúmanie. Expertíza podrobila skúmaniu zatiaľ iba časť zaistených vecí, a to zelenú sušinu v plastovom vrecúšku (6,26 g), a podľa predbežných výsledkov by z tohto množstva bolo možné vyrobiť 27 bežných jednorazových dávok drogy. Z množstva zelenej sušiny (3,27 g), nachádzajúcej sa v plastovej nádobe, ktorá bola taktiež predložená na expertízne skúmanie, by bolo možné predbežne vyrobiť 14 bežných jednorazových dávok drogy, a z 9,53 g vysušených vrcholkov rastliny konope, predložených na skúmanie, by bolo možné vyrobiť minimálne 41 bežných jednorazových dávok drogy. Expertíza ďalších zaistených vecí však ďalej prebieha, preto výsledný počet jednorazových dávok drogy bude podstatne vyšší.
Po dôkladnom zadokumentovaní všetkých dôkazových materiálov, zabezpečení všetkých podkladov a vykonaní nevyhnutných procesných úkonov vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach včera (9.9.) zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, spáchaného formou spolupáchateľstva, obvinil dvoch Rožňavčanov, 24-ročného Lukáša a jeho rovnako starého brata Patrika, a zároveň spracoval podnet na ich vzatie do väzby. V prípade dokázania viny im za ich rozsiahlu „pestovateľskú“ činnosť hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov.
 
Maloletý cyklista zrážku s vlakom prežil, no s ťažkými zraneniami
 
Včera (9.9.) krátko po 18. hodine viedol maloletý, 12-ročný chlapec, bicykel po Hlavnej ulici v obci Michaľany, čo je štátna cesta III/3664, v smere od obce Veľaty do centra obce. Aj napriek tomu, že na železničnom priecestí boli spustené závory a svietilo prerušované červené svetlo priecestného zabezpečovacieho zariadenia, chlapec vošiel na zabezpečené železničné priecestie, kde ho pri jazde bicyklom zachytil osobný vlak, prichádzajúci v smere od Košíc do Čiernej nad Tisou. Žiaľ, rušňovodič aj napriek snahe už zrážke zabrániť nedokázal a rušeň narazil do chlapca na bicykli. Chlapca si do svojej starostlivosti prevzali leteckí záchranári a podľa predbežnej lekárskej správy utrpel ťažké zranenia s dobou liečenia minimálne 8 týždňov. Dychovou skúškou nebola u rušňovodiča vlaku potvrdená prítomnosť alkoholu. Doprava v tomto úseku bola takmer na 2 hodiny prerušená. Po zadokumentovaní tejto udalosti polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. Presná príčina dopravnej nehody, jej bližšie okolnosti, ale i miera zavinenia jej účastníkov je aj naďalej predmetom ďalšieho vyšetrovania.
Opäť platí, že každý jeden účastník musí prispieť k bezpečnosti v cestnej premávke. Nikto nesmie podceňovať prejazd cez železničné priecestie a tiež si treba uvedomiť, že stret s vlakom nemusí vždy končiť šťastne. Polícia preto apeluje na všetkých účastníkov, nie len motoristov, ale aj chodcov či cyklistov, aby rešpektovali výstražné svetelné a zvukové znamenia na železničných priecestiach, zvýšili pozornosť a boli opatrní pri vchádzaní a prejazde cez priecestia. Pred vstupom na ne sa treba presvedčiť, či je ním bezpečné prejsť bez ohrozenia života a zdravia. 
 
Neznámy vodič zrazil maloletú chodkyňu a z miesta zbabelo ušiel. Nevideli ste to?
 
Dňa 9.9.2021 okolo 14.30 hodiny došlo na Dneperskej ulici v Košiciach, v blízkosti popisného čísla 2, k dopravnej nehode, pri ktorej doposiaľ nezistený vodič viedol doposiaľ nezistené vozidlo v smere od irkutskej ulice k Čingovskej ulici, s ktorým narazil do maloletej chodkyne. Chodkyňa po zrážke podľa predbežnej lekárskej správy utrpela ľahké zranenia. Vodič z miesta dopravnej nehody s vozidlom odišiel a nesplnil si povinnosti účastníka dopravnej nehody.
 
Týmto žiadame svedkov uvedenej dopravnej nehody, ktorí v uvedenom čase prechádzali spomenutým úsekom, respektíve videli jej priebeh, aby sa prihlásili osobne na oddelení dopravných nehôd Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach na Rampovej č. 7, prípadne telefonicky na čísle 09619 32520 alebo známom bezplatnom telefónnom čísle 158, prípadne formou súkromnej správy na oficiálnej stránke na Facebooku www.facebook.com/policiaslovakia alebo www.facebook.com/KRPZKE
  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]