magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 07.10.2021
@ Aktuálne -> Polícia      Oct 10 2021 - 11:24 GMT
Košickí policajti vyrušili „pri práci“ dvoch cudzincov. Chceli ukradnúť katalyzátor z BMW-čka
 
Na podozrivé správanie políciu upozornil všímavý občan. Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Košice Západ po vykonaní potrebných procesných úkonov a zadovážení dôkazov obvinil z trestného činu krádeže v štádiu pokusu v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci spáchaný formou spolupáchateľstva dvoch cudzincov, občanov Rumunska, vo veku 20 a 50 rokov, ktorých v stredu (6.10.) v skorých ranných hodinách vyrušili policajti Obvodného oddelenia PZ Košice Západ, keď sa na jednom z parkovísk v MČ Košice Západ  snažili zo zaparkovaného vozidla zn. BMW odpíliť katalyzátor, ktorý chceli ukradnúť. Na zvláštne zvuky upozornil políciu okoloidúci cyklista, ktorý zavolal na tiesňovú linku „158“. 
 
Podľa doterajšieho vyšetrovania mladší z obvinených auto pomocou zdviháku zodvihol zo zeme a snažil sa elektrickou pílou odpíliť katalyzátor. Starší z obvinených, sedel v neďaleko odstavenom  vozidle zn. Ford Mondeo, v ktorom ako šofér čakal na svojho „kolegu“. Keď policajti dorazili na miesto, mladší sa dal na útek, no po pár metroch ho policajti dobehli a obmedzili  na osobnej slobode. Staršieho cudzinca obmedzili na osobnej slobode vo vozidle. 
 
Pri prehliadke vozidla polícia zaistila veci dôležité pre trestné konanie (tyče zo zdviháku, listy a nabíjačka na elektrickú pílku a iné). Oboch cudzincov policajti eskortovali na útvar Policajného zboru na ďalšiu realizáciu.
Polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala a kriminalistický technik zaistil viacero stôp, aj „pracovné náradie“ obvinených, ktoré už skúmajú experti Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ na pracovisku v Košiciach. 
Obvinení boli po vykonaní potrebných úkonov umiestnení do cely policajného zaistenia s podnetom na ich väzobné stíhanie. Po dokázaní viny obvineným za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.Polícia zároveň preveruje, či obvinení cudzinci majú „na rováši“ aj ďalšie podobné prípady, na ktorých košickí policajti aktívne pracujú. 
 
Polícia chce touto cestou poďakovať všímavému občanovi, ktorý podozrivé zvuky vychádzajúce z parkoviska oznámil na linku 158, vďaka čomu polícia zadržala podozrivé osoby  a vyzýva verejnosť, aby v prípade akéhokoľvek podozrivého správania ihneď kontaktovala políciu na známom telefónnom čísle „158“ . 
 
Polícia v tomto roku zaznamenala na území mesta Košice viacero obdobných prípadov, na ktorých intenzívne pracuje, a ktoré realizuje ako priestupky proti majetku, resp. trestné činy, v závislosti od výšky spôsobenej škody. V uplynulých dňoch polícia vzniesla obvinenie voči  5 osobám vo veku od 21 do 25 rokov za prečin krádeže, ktorí mali podľa doterajšieho vyšetrovania ukradnúť katalyzátory z 8 vozidiel, pričom dvaja z obvinených osôb sú tiež podozriví z ďalších štyroch prípadov, ktoré polícia realizuje ako priestupky. Ïalších dvoch podozrivých z priestupku už prejednáva Okresný úrad Košice po vykonanom objasňovaní polície.  Dôvodne podozrivých z viacerých krádeží katalyzátorov z áut na vrakoviskách  je 10 osôb, pričom sú v súčasnosti vykonávané úkony smerujúce k vzneseniu obvinenia týmto osobám za tieto skutky
 
  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]