magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 14.10. 2021
@ Aktuálne -> Polícia      Oct 17 2021 - 17:47 GMT
Polícia obvinila z pokusu vraždy 26-ročného muža z okresu Košice okolie
 
Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach po vykonaní potrebných procesných úkonov a zabezpečení dôkazov  dnes obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu 26-ročného muža z okresu Košice okolie, ktorý podľa doterajšieho vyšetrovania 14.10. podvečer v blízkosti jedného  z rodinných domov v obci Veľká Ida v okrese Košice okolie zaťal 48-ročnej žene čepeľou sekery do oblasti hlavy v úmysle spôsobiť jej smrť. Žene spôsobil vážne zranenia a je v umelom spánku. 
Polícia do 20 minút od spáchania tohto činu podozrivého muža vypátrala a obmedzila na osobnej slobode v miestnej osade. Tiež bola zaistená sekera, ktorou útočil. Po vykonaní potrebných úkonov bol umiestnený do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie. Po dokázaní viny obvinenému mužovi za tento obzvlášť závažný zločin hrozí trest odňatia slobody na pätnásť až 20 rokov.
 
Syna bodol do krku, už čelí obvineniu z ublíženia na zdraví a „sedí“ v policajnej cele
 
Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Trebišove po vykonaní potrebných procesných úkonov a zadovážení dôkazov obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví 59-ročného Trebišovčana, ktorý podľa doterajšieho vyšetrovania  14.10. krátko po polnoci po predchádzajúcej hádke bodol do krku črepinou od sklenenej fľaše svojho syna (30) v chatrči v Trebišove. 30-ročnému synovi spôsobil zranenia, ktoré si podľa predbežnej lekárskej správy vyžiadajú dobu liečenia viac ako 42 dní.
Krátko po čine trebišovskí policajti obmedzili na osobnej slobode podozrivého muža z tohto skutku. Po vykonaní potrebných úkonov bol umiestnený do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie. Po dokázaní viny obvinenému mužovi hrozí za tento čin, spáchaný na chránenej osobe,  trest odňatia slobody  na päť až 12 rokov. 
 
V oboch prípadoch „asistoval“ alkohol. Bližšie okolnosti, motív konania obvinených, sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. 
 
  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]