magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 19. a 20.10.2021
@ Aktuálne -> Polícia      Oct 22 2021 - 13:30 GMT
Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie dôchodkyne v Trebišove a žiada o pomoc svedkov
 
Polícia vyšetruje prípad lúpežného prepadnutia v meste Trebišov, ku ktorému došlo včera (20.10.) okolo 18,00 h na chodníku pri kaplnke na Pribinovej ulici. Doposiaľ neznámy páchateľ pristúpil od chrbta k poškodenej 76-ročnej dôchodkyni, ktorej z ramena ťahal kabelku. Do ženy sotil, následkom čoho dôchodkyňa spadla a ostala ležať na chodníku. Potom sa kabelky zmocnil násilím, kabelku jej vytrhol, a utiekol smerom k objektu bývalej teplárne na neznáme miesto.  Dôchodkyňa pri útoku utrpela vážne zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie a hospitalizáciu. Polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala a na mieste činu zaistila viacero stôp, ktoré budú skúmať experti. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ  v Trebišove začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže. Polícia po páchateľovi intenzívne pátra. Ide o mladého muža vo veku 20 až 30 rokov, ktorý mal oblečenú tmavohnedú až čiernu bundu, tmavé nohavice, má tmavé vlasy.  
Polícia sa touto cestou obracia na verejnosť  a žiada o pomoc prípadných svedkov, ktorí priebeh udalosti videli. Akékoľvek informácie, ktoré by polícii pomohli objasniť tento zločin,  môžu občania oznámiť na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru alebo na známom bezplatnom telefónnom čísle „158“, prípadne prostredníctvom oficiálnej stránky na Facebooku www.facebook.com/policiaslovakia alebo www.facebook.com/KRPZKE formou súkromnej správy. 
 Za spoluprácu ďakujeme. 
 
Polícia obvinila muža z krádeže auta v Košiciach
 
Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Košiciach ahanovce po vykonaní potrebných procesných úkonov a zadovážení dôkazov obvinil z prečinu krádeže 32-ročného Tomáša z okresu Košice okolie, ktorý v piatok (15.10.) v nočných hodinách ukradol zaparkované osobné motorové vozidlo zn. Kia Sportage na Maďarskej ulici v Košiciach. Krádežou vozidla a vecí, ktoré sa v aute nachádzali, poškodenému majiteľovi spôsobil škodu viac ako 12.000 eur. 
Podozrivého z tohto činu policajti krátko po čine zadržali neďaleko miesta činu v aute za aktívnej spolupráce majiteľa vozidla. Polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala a zaistila stopy. Polícia udalosť realizovala v tzv. super rýchlom konaní. Za tento skutok obvinenému hrozí až dvojročné väzenie.
 
Polícia vyšetruje incident pred košickým bytovým podnikom,  obvineniu čelia otec so synom 
 
Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Košiciach Nad jazerom po vykonaní potrebných procesných úkonov a znaleckom dokazovaní vzniesol obvinenie pre prečin ublíženie na zdraví v súbehom s prečinom výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva 65-ročnému Košičanovi a jeho 41-ročnému synovi, ktorí podľa doterajšieho vyšetrovania v posledný májový deň tohto roka na prízemí vstupnej haly budovy, ako aj pred vchodom košického bytového podniku, fyzicky napadli dvoch pracovníkov podniku. Jedného z nich udierali päsťami do tváre a spôsobili mu ľahké zranenia s dobou liečenia 5 dní. Druhému, ktorý svojho kolegu pri týchto útokoch bránil, a na ktorého tiež fyzicky zaútočili päsťami, spôsobili ľahké zranenia s dobou liečenia 28 dní.  Obvinení sa týmto konaním dopustili hrubej neslušnosti na mieste verejnosti prístupnom. 
Obom obvineným za tieto skutky po dokázaní viny hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.   
 
Poriadne „pod parou“ skončil v zábradlí
 
Poverený príslušník PZ vzniesol obvinenie 43-ročnému mužovi z okresu Košice okolie pre trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, ktorý včera (20.10.) popoludní viedol vozidlo zn. VW Polo pod vplyvom alkoholu, stratil kontrolu nad vozidlom v miernej pravotočivej zákrute pri prejazde cez most ponad miestny potok v katastri obce Mokrance v okrese Košice okolie, a narazil do ochranného zábradlia. Policajná hliadka na mieste udalosti podrobila vodiča dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,30 mg/l alkoholu v dychu (2,71 promile),  opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu, „nafúkal“ cez 3 promile !!!  Vodičovi bola ďalšia jazda zakázaná a na mieste mu bol vodičský preukaz zadržaný. Pri dopravnej nehode vodič utrpel ľahké zranenia. Škoda na vozidle bola predbežne vyčíslená na cca 1.500 eur, poškodením zábradlia vznikla škoda 1.000 eur. Polícia vodiča obmedzila na osobnej slobode a po vykonaní úkonov bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Za tento čin mu po dokázaní viny hrozí až jeden rok vo väzení. 
 
SPRÁVAJTE SA ZODPOVEDNE A NEOHROZUJTE SEBA A OSTATNÝCH !
Polícia dôrazne upozorňuje vodičov, že alkohol za volant nepatrí! Svojou jazdou pod vplyvom alkoholu ohrozujú nie len seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky.
Volant v rukách ktoréhokoľvek vodiča je zbraň, s ktorou treba narábať opatrne, s „čistou hlavou“, sústredene. Život je to najcennejšie, čo každý z nás má. Len maximálna sústredenosť, opatrnosť a ostražitosť môže predísť zbytočným tragédiám, škodám na zdraví či majetku.
Aby sme ochránili čo najviac životov a zdravie, a eliminovali z premávky opitých vodičov,  v kontrolách na cestách budeme pokračovať i naďalej.  Minulý týždeň (41.) sme odhalili ďalších 37 vodičov, ktorí viedli vozidlo pod vplyvom alkoholu. 15-ti „nafúkali viac ako jedno promile. Zaznamenali sme 6 dopravných nehôd, pri ktorých asistoval alkohol. 
Apelujeme na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali zodpovedne, dodržiavali dopravné predpisy, dávali na seba pozor a vrátili sa k svojim blízkym živí a zdraví.  
 
  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]