magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Komorné koncerty v košickej filharmónii
@ Kultúra -> Koncerty      Oct 22 2021 - 13:36 GMT
Najbližšie koncerty v Štátnej filharmónii Košice budú patriť komornej hudbe. Návštevníci sa potešia zo spojenia Hudby a poézie (25.10.2021), recitál Jakuba Čižmaroviča ponúkne klavírnu virtuozitu (28.10.2021).
 
Hudba a poézia
Do Domu umenia sa navracia obľúbené spojenie krásnej hudby a slova. Projekt Hudba a poézia predstavuje koncept spočívajúci v kombinácii piesňovej tvorby a poézie. V interpretácii sopranistky Evy Šuškovej a klaviristu Ivana Kosku odznejú diela Ravela, Suchoňa, Schumanna, Cikkera a Bartóka. O hovorené slovo sa postará špičkový recitátor Štefan Bučko, ktorý prednesie diela Kraska, Rilkeho, Janka Kráľa i Sládkoviča. Podujatie sa uskutoční v pondelok 25. októbra o 19:00 v Dome umenia.
 
Jakub Čižmarovič 
Rodák zo Slovenska žijúci v Kolíne nad Rýnom – Jakub Čižmarovič sa na oči verejnosti dostal už v útlom detstve svojím hudobným nadaním. Ako jedenásťročný začal zbierať v hre na klavíri prvé ocenenia a v trinástich rokoch už koncertoval s orchestrom. V Košiciach zahrá skladby od Scarlattiho, Rameau, Händela, Martinčeka, Wagnera a Prokofieva. Klavírny recitál sa uskutoční vo štvrtok 28. 10. 2021 o 19:00 v Dome umenia. 
 
Oba komorné koncerty budú v režime KZ – pre kompletne zaočkovaných návštevníkov.  
 
  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]