magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 22. -.24.10. 2021
@ Aktuálne -> Polícia      Oct 25 2021 - 14:07 GMT
Nočné návštevy mladíkov stopli policajti
 
V piatok (22.10.) v noci, krátko po 23.30 hodine, vošli 2 mladíci z michalovského okresu, po predchádzajúcej vzájomnej dohode, do dvora jedného z rodinných domov v obci Bežovce (okr. Sobrance) a po tom, čo poškodili bránu oplotenia, si starší z dvojice, Michal, sadol za volant osobného motorového vozidla zn. Citroen C5, mladší Leon vedľa neho, a auto vycúvali z dvora. Vtedy si však šofér uvedomil, že vlastne šoférovať nevie, a z vozidla vystúpil a z miesta odišiel. Takýto koniec dobrodružstva sa však Leonovi nepozdával a rozhodol sa, že domov, do neďalekej dediny, sa odvezie sám. Pravdepodobne však cestu veľmi dobre nepoznal, pretože došiel na pole k slovensko-ukrajinskej hranici, tam z auta vystúpil a pešo prešiel hranicu, kde mu jeho potulky prekazila ukrajinská vojenská stráž. Mladík sa tak neocitol ani doma, a nepobudol ani u ukrajinských susedov, ale skončil v cele policajného zaistenia. 
 
Majiteľ vozidla vyčíslil škodu spôsobenú na vozidle a oplotení domu na takmer 2.000 eur. Michalovský policajný vyšetrovateľ po vykonaní nevyhnutných procesných úkonov 27-ročného Michala a 26-ročného Leona obvinil z prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla a prečinu porušovania domovej slobody, oba skutky spáchané formou spolupáchateľstva. Mladšiemu z dvojice hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na jeden až 5 rokov, starší si za mrežami môže posedieť až 2 roky
 
Policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru v Sobranciach však zistili, že to však nebolo všetko, čo mladíci stihli pod rúškom piatkovej noci vyparátiť. V Bežovciach vošli na pozemok aj iného rodinného domu a z letnej kuchyne spoločne odcudzili strojček na strihanie vlasov a z chladničky si vybrali rôzne potraviny. Potom spokojne z miesta odišli, majiteľka škodu na odcudzených veciach vyčíslila na 50 eur. Za tejto „návštevy“ možno mali plné bruchá, no majú aj obvinenie z prečinu porušovania domovej slobody, za ktorý im hrozí trest odňatia slobody až na 2 roky.
 
Ïalšiu zastávku si urobili na neďalekom dvore ďalšieho rodinného domu, kde z vozidla zn. Škoda Octavia vzali zväzok s dvomi ovládačmi od brány, rôzne nabíjačky a káble, a kozmetiku osobnej potreby. Ani v tomto prípade síce škoda nebola vysoká, no chlapci majú na krku ďalšie obvinenie z prečinu porušovania domovej slobody a hroziace ďalšie 2 roky za mrežami. 
 
Osobné motorové vozidlo zn. Opel Zafira padol mladíkom do oka v ďalšom dvore rodinného domu, v ktorom Michal našiel peňaženku s dokladmi od rôznych vozidiel a kľúče od tohto auta, tie vzali a z dvora odišli preč. Z tejto nočnej „návštevy“ majú však aj iný suvenír, a to obvinenie z prečinu porušovania domovej slobody, za ktorý zákon stanovuje trest odňatia slobody až na 2 roky.
 
Keďže mladíci majú toho na rováši viac než dosť, navyše, starší z dvojice je v súčasnej dobe v podmienke za inú trestnú činnosť, vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach spracoval podnet na väzobné stíhanie oboch obvinených.  
 
 
Žena po hádke bodla muža
 
Vo štvrtok (21.10.) o 2. hodine v noci bolo v jednom z rožňavských bytov rušno. Po predchádzajúcej vzájomnej hádke bodla 30-ročná žena nožom do oblasti brucha 33-ročného muža. Ženu policajti na mieste zadržali, rožňavskí kriminalisti miesto skutku dôkladne zadokumentovali. Muž bol okamžite prevezený do rožňavskej nemocnice, kde sa podrobil operácii, pretože žena svoj útok smerovala na životne dôležitý orgán. Zranenia, ktoré utrpel, si predbežne vyžiadajú 3-týždňovú dobu liečenia a práceneschopnosti. 30-ročnú Evu vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Rožňave po zhromaždení a vyhodnotení všetkých dôkazových materiálov obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu, a zároveň spracoval podnet na jej vzatie do väzby, ktorý sudca Okresného súdu v Rožňave akceptoval a ženu vzal do väzby. V prípade dokázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na štyri až 10 rokov.o
 
 
 
  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]