magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 2.12.2021
@ Aktuálne -> Polícia      Dec 04 2021 - 11:11 GMT
Auto sa šoférovalo „samo“. Poškodilo 5 áut
 
Dňa 2.12. okolo 21.15 hodiny polícia prijala oznámenie, že na ¼udovej ulici v Košiciach došlo k poškodeniu niekoľkých motorových vozidiel. 
Po príchode na miesto bolo zistené, že vodič, ktorý viedol osobné motorové vozidlo zn. Mercedes, pravdepodobne neprispôsobil rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky, a na parkovisku počas cúvania narazil zadnou časťou vozidla zn. Mercedes do prednej časti tam zaparkovaného vozidla zn. Hyundai Accent. Vodič však s Mercedesom nezastavil, cúval ďalej, narazil do zadnej časti zaparkovaného vozidla zn. Toyota Yaris. Ani to ho nezastavilo, ďalej cúval až do prednej časti VW Golf, ktoré po náraze odhodilo do vedľa stojacej Škody Octavia. V tom momente vodič prestal cúvať a pohol sa dopredu. Narazil do tam odparkovaného vozidla zn. Nissan Quasqai, a opäť ďalej pokračoval v jazde po tráve, kde narazil do dvoch stromov, a až tie ho prinútili zastaviť a ostať stáť.  Vodič z miesta dopravnej nehody ušiel a nesplnil si tak povinnosti účastníka dopravnej nehody. K zraneniam osôb, našťastie, nedošlo, celková predbežná škoda na všetkých vozidlách bola vyčíslená na 12.000 eur. 
 
Prostredníctvom operačného strediska bolo okamžite vyhlásené pátranie po dvoch osobách, ktoré podľa popisu svedkov mali z Mercedesu vystúpiť a utekať na neznáme miesto.  Policajné hliadky začali okamžite prepátravať blízke, ale aj širšie okolie. 
 
O pár minút boli v blízkosti autobusovej stanice pohotovostnou motorizovanou jednotkou spozorované dve osoby, ktoré zodpovedali popisu o osobách, ktoré utekali z miesta dopravnej nehody. Dopravní policajti, ktorí udalosť dokumentovali, ich ku skutku vypočuli aj podrobili dychovej skúške. Jeden z dvojice nafúkal 0,48 promile alkoholu v dychu, druhá osoba mala v dychu 0,85 promile alkoholu. Kriminalistický technik zaistil stopy z vozidla, a to, či vozidlo šoférovala jedna z tejto dvojice osôb, bude predmetom ďalšieho vyšetrovania.
 
  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]