magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 07.02. 2022
@ Aktuálne -> Polícia      Feb 10 2022 - 10:55 GMT

Príčinu vzniku požiaru bývalého hotela už vyšetruje polícia

V nedeľu (6.2.) okolo 23. hodiny pohltili objekt neobývanej budovy, ktorá v minulosti slúžila ako ubytovacie zariadenie, obrovské plamene. Príslušníci Policajného zboru, ktorí boli na mieste ihneď po prijatí oznámenia, okolie horiaceho objektu zabezpečili, na mieste obmedzili vstup neoprávneným osobám do blízkosti objektu, v smere od Malej Idy policajti uzatvorili prístupovú cestu a dopravu na mieste regulovali a usmerňovali. 
Vzhľadom na obrovský požiar nebolo možné urobiť obhliadku miesta činu, preto bola obhliadka miesta v spolupráci so zisťovateľom príčin vzniku požiarov HaZZ, psovodmi so služobnými psami špeciálne vycvičenými na vyhľadávanie akcelerátorov horenia i expertíznou skupinou hasičov MV SR urobená až počas včerajšieho dňa.

Pri požiari došlo k úplnému poškodeniu trojpodlažnej budovy a jej následnému zrúteniu a k čiastočnému poškodeniu priľahlých budov, i k poškodeniu plynovej prípojky. Škoda, ktorá bola požiarom spôsobená, doposiaľ nebola vyčíslená. Expertízna skupina hasičov MV SR nevylúčila cudzie zavinenie.  
Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach okolie začal po zadokumentovaní udalosti trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci. To, prečo k tomuto rozsiahlemu požiaru došlo a čo bolo jeho príčinou, bude predmetom ďalšieho vyšetrovania.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]