magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 25.04.
@ Aktuálne -> Polícia      Apr 26 2022 - 09:35 GMT

Vodič Felície po zrážke s električkou zraneniam podľahol

Dňa 25.4. krátko pred 14. hodinou došlo v Košiciach k tragickej dopravnej nehode.
Podľa doterajších zistení viedol 78-ročný Košičan osobné motorové vozidlo zn. Škoda Felícia po Štúrovej ulici v Košiciach, v smere od Dunajskej ulice ku Kuzmányho ulici, avšak z doposiaľ nezistených príčin prešiel za zastávkou električiek mestskej hromadnej dopravy „Idanská“ do protismeru, následne sa s vozidlom vrátil naspäť na električkový koľajový pás, a za križovatkou ulíc Štúrova – Idanská sa vozidlo čelne zrazilo s električkou. 
Aj napriek snahe všetkých prítomných záchranných zložiek sa 78-ročného vodiča oživiť nepodarilo a svoj boj o život, žiaľ, prehral. Vodič električky bol podrobený dychovej skúške, ktorá prítomnosť alkoholu v jeho dychu nepotvrdila. To, či alkohol alebo iné omamné a psychotropné látky požil pred jazdou nebohý vodič, ale aj to, či príčinou tragédie bola náhla zdravotná indispozícia, bude zisťované pri nariadenej pitve. 
Po zadokumentovaní bolo v súvislosti s dopravnou nehodou začaté trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. To, či v tomto prípade stojí za tragédiou ľudské zlyhanie, zdravotná indispozícia, alebo ako presne k tejto nehode došlo, bude predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestná doprava.
 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]