magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

"Ak sa človek po päťdesiatke zobudí a nič ho nebolí, nemusí byť hneď màtvy..."
@ Kultúra -> Literatúra      May 16 2003 - 00:32 GMT
Vydavateľstvo IKAR pri príležitosti vydania kníh Marcely Laiferovej ŽI SVOJ SEN a Pavla Maloviča MLADO AŽ DO STAROBY vás pozýva na autogramiádu týchto dvoch autorov. Uskutoční sa 20. mája od 16. do 17. hodiny v kníhkupectve MARSAB na Hlavnej ul. 41 v Košiciach a od 17.30 do 18. h v kníhkupectve MARSAB na Hlavnej ul. 29 v Prešove.

Žiť svoj sen

Populárna speváčka Marcela Laiferová vo svojej knihe Žiť svoj sen radí, čo robiť, aby boli ženy príťažlivé, šťastné a vyrovnané. Dojímavo opisuje svoj životný príbeh, ktorý nebol vždy ožiarený svetlami reflektorov. Po prvý raz odhaľuje pred očami verejnosti svoje súkromie, detstvo, pôsobenie v šoubiznise a priateľov, medzi ktorých patria mnohé hviezdy (Moje spevácke začiatky, Prvá láska a smutná svadba, Môj život s Dr. Laiferom....).

Marcela Laiferová prezentuje skúsenosti lekárky, matky a ženy, v ktorých čitateľ nájde množstvo rád. Zrozumiteľným spôsobom rozpráva o prírodnej medicíne a joge (Pocity šťastia zvyšujú imunitu, Kalórie pre dušu, Preč zo samoty.....)
V knihe Žiť svoj sen sú recepty na účinné diéty, ktoré si speváčka overila sama na sebe, rady, ako sa o seba starať, udržať si partnera, ale aj návod, ako si overiť pomocou astrológie, či sa k nám náš partner hodí a čo môžu priniesť kombinácie znamení v erotike.

Kniha Žiť svoj sen nie je klebetníkom, ale pozitívnou reakciou na trpké životné skúsenosti skvelej dámy sršiacej optimizmom. Je to taký malý návod, ako žiť, dostávať sa z depresií, všímať si ľudí okolo seba a nezabúdať na rodinu a blízkych.
Nehľadám obrovské šťastie, viem sa tešiť z maličkostí..., hovorí Marcela Laiferová.

Kniha Žiť svoj sen vyšla koncom marca 2003 v náklade 5000 výtlačkov, cena knihy 199 Sk, pre členov Media klubu 179 Sk.

CD MARCELA Výber I.

Marcela Laiferová je stálicou našej hudobnej scény. Na svojom konte má okrem množstva singlov aj päť profilových LP. Hudobné vydavateľstvo OPUS koncom marca vydalo nový titul - CD s názvom MARCELA I. (Výber 1964-1983). Prierez tvorbou Marcely Laiferovej obsahuje 25 piesní. Striedajú sa rôzne štýly a žánre od bigbítu cez melodický stredný prúd, rock až po swing. „ Čas presvedčivo dokázal, že Marcela je bežec na dlhé trate,“ napísal v poznámke k CD Zoro Laurinc. „ Obozretne, so zdanlivou ľahkosťou, za ktorou sa skrýva talent, profesionalita a cieľavedomosť, preplávala ponad modrasté hlbočiny zabudnutia.“

MLADO AŽ DO STAROBY (a ešte aj v nej)

MUDr. Pavel Malovič
Vo svoje knihe Mlado až do staroby (a ešte aj v nej) Pavel Malovič prístupným spôsobom radí širokému okruhu čitateľov, ako si čo najdlhšie udržať sviežu myseľ a telo, ako zabrzdiť proces starnutia. Ak mladosť netrénujeme, tak ju strácame - tvrdí autor a dodáva: Lepšia je prevencia ako demencia.

Pavel Malovič sa podrobne venuje životospráve zabezpečujúcej dlhú mladosť (Omladzujúce stravovanie, Sviežosť je stále smädná, Jedy zabíjajúce mladosť...). Neexistujú dobré a zlé potraviny, existuje len správne a nesprávne zložená výživa, dodáva autor. Silu mladosti Pavel Malovič nachádza v sviežom myslení a pohybe. Zlú náladu chápe ako chrípku duše (Pohyb, prirodzená vlastnosť človeka; Byť fit značí kvalitnejšie žiť; Prekliaty stres a jeho dve tváre; Správne dýchanie predovšetkým....)
Jeho radu a pomoc vyhľadávajú popri športovcoch aj mnohí ľudia pracujúci v podmienkach vrcholnej psychickej a fyzickej záťaže (do istej miery to dokumentujú i fotografie tejto knihy). Úctu si zaslúži jeho jednota slova a činu - ide príkladom, čo takisto dokumentujú niektoré zábery v tejto knihe. A výrečné motto tejto publikácie iste nenechá nikoho na pochybách: Ak sa človek po päťdesiatke zobudí a nič ho nebolí, nemusí byť hneď màtvy, môže byť iba mladý...

Tento mladistvosť nepredstierajúci všestranne športujúci odborník s vyše štvrťstoročnou kvalitnou praxou je naozaj tá najkompetentnejšia osoba, povolaná podnietiť nás na predlžovanie mladosti.

Kniha Mlado až do staroby (a ešte aj v nej) vyšla koncom marca 2003 v náklade 5000 výtlačkov, cena knihy 269 Sk, pre členov Media klubu 199 Sk.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]