magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Zrekonštruovaná Štefánikova ulica bola odovzdaná do prevádzky
@ Doprava -> Oznamy      Jul 08 2003 - 08:12 GMT
(Magistrát mesta Košice – tlačová správa) -- Včera predpoludním bola oficiálne odovzdaná do prevádzky zrekonštruovaná časť Štefánikovej ulice, na ktorej sa robila rozsiahla súvislá povrchová úprava vozovky.

Finančný náklad stavby bol 14 miliónov 785 tisíc 526 korún, realizovala sa od 22. apríla do 16. júna 2003 bez vylúčenia dopravy. Významný podiel na rekonštrukcii mali Cestné stavby a.s. závod 01 Košice, ktoré boli na základe verejnej súťaže vybrané za zhotoviteľa stavby.

Predmetom stavebných úprav na úseku Štefánikovej ulice od lávky pre peších na Mlynskej ulici po Gorkého ulicu bolo vyfrézovanie jestvujúceho živičného krytu vozovky na ploche 14 872 metrov štvorcových, oprava podkladového betónu na ploche 700 m2 a položenie nového živičného krytu vozovky na 14 480 metroch štvorcových. Ïalej bol vybudovaný nový kryt vozovky na autobusových nikách na ploche 598,5 m2.

Robili sa výškové úpravy časti obrubníkov, uličných vpustí a poklopov, oprava chodníkov a vybudovali sa bezbariérové priechody. Na križovatke Štefánikova – Kasárenské námestie sa upravoval stredový ostrovček, dobudoval chodník pre peších s bezbariérovou úpravou a odstránili betónové panely. V záverečnej fáze sa na celej rekonštruovanej časti ulice urobila oprava, náter a doplnenie zábradlí a nové vodorovné dopravné značenie. V rámci stavebných úprav bola urobená aj oprava časti krytu vozovky na hornej Štefánikovej ulici (od Továrenskej po križovatku s Kasárenským námestím) o výmere 770 m2.

Stavebné úpravy boli realizované na základe oznámenia o povolení stavebných úprav, ktoré bolo vydané Okresným úradom Košice I, odborom dopravy, pozemných komunikácií a iných odvetvových vzťahov a Mestom Košice, špeciálnym stavebným úradom pre miestne
a účelové komunikácie.

Rekonštrukcia na Štefánikovej ulici bola jedinou súvislou opravou, ktorú tohto roku Mesto Košice mohlo urobiť. Účelové prostriedky na ňu boli použité z cestnej dane.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa MMK   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]