magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Ekovýchovný program BOCIAN
@ Kultúra -> Výstavy      Oct 23 2003 - 13:42 GMT
16. 10. – 18. 11. 2003

Východoslovenské múzeum, Hviezdoslavova 3

Výstava je zavàšením aktivít kolektívu pracovníkov prírodovedného oddelenia Východoslovenského múzea so školami na Slovensku realizovaných v rámci trojročného ekovýchovného programu. V rámci tohto programu, ktorý podporila Lichtenštajnská nadácia CICONIA, boli realizované výstavy, vedomostné súťaže a kvízy, športové zápolenia, besedy a iné stretnutia s mládežou.

Bocian biely bol vybratý ako modelový živočíšny druh, na pozorovaní ktorého si mohli záujemcovia overiť svoje poznatky z oblasti poznania prírodných vied. Samostatnou časťou aktivít bola vlastná tvorba zameraná na stvárnenie týchto poznatkov. Z prác žiakov rôznych vekových kategórií je zostavená výstava prezentovaná v priestoroch múzea. Do programu sa zapojilo 78 škôl, klubov a združení z celého Slovenska. Počet detí, ktoré sa zapojili a realizovali niektorú z 13. predpísaných úloh ekovýchovného programu je 2 420. Práce zo škôl v počte 480, ktoré sme do konečného hodnotenia dostali, majú charakter posterov, násteniek, časopisov, piesni, básní, slohových prác, odborných pozorovaní, výtvarných prác a modelov.

RNDr. Miroslav Fulín, CSc., autor výstavy   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]