magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Martina Mináriková: KOZMICKÁ HRA
@ Kultúra -> Výstavy      Nov 06 2003 - 10:05 GMT
29.10. – 19. 11. 2003

Východoslovenské múzeum, Námestie Maratóna Mieru 2

Martina Minaríková / 1968 / sa narodila v Bratislave. VŠUP vyštudovala v ateliéry Kov, šperk, medaile a glyptika. V roku 1992 sa zúčastnila výtvarnej súťaže na Fachhochschule v Kiele / Nemecko/. Vo svojej tvorbe sa zameriava na veľmi ojedinelé formy šperku. Už od polovice 90.rokov pravidelne vystavuje na výstavách českého a slovenského šperku, ale i na viacero šperkárskych výstavách medzinárodného charakteru.

Martina Minarikova pre svoje ojedinelé šperky čerpá inšpiráciu z viacero vedných oblastiach. Z jednej strany je to záujem o ľudské telo, čiže mikrokozmos a na strane druhej je to vesmír ako makrokozmos. Jedinečné formy šperkov vytvorených zo striebra, drahokamu, skla a dreva sú podložené dôkladnými znalosťami z oblasti biológie, astronómie a filozofie, ale nezabúdajú ani na svoju estetickú funkciu.

Výstavu dotvárajú i fotografii biologických materiálov ako i fotografie astronomické.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]