magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Polročné vysvedčenia a chrípka
@ Aktuálne -> Školstvo      Jan 30 2004 - 08:38 GMT
(Magistrát mesta Košice – tlačová správa) -- Dnes - 30. januára, sa končí prvý polrok školského roka. Na košických základných školách by si malo polročné vysvedčenie prevziať 23 tisíc 584 žiakov. Medzi nimi aj žiaci prvých ročníkov, ktorí dostanú symbolické hodnotenia svojej práce, bez známkovacej stupnice.

Niektorí zo žiakov však tento termín nedodržia, pretože na časti základných škôl a v niektorých materských školách boli vyhlásené chrípkové prázdniny.

V tomto týždni bol zvýšený výskyt chrípky a s tým spojené zatváranie škôl najvypuklejšie v mestskej časti Západ, kde je ku štvrtku zatvorených 6 materských a jedna základná škola. V nasledujúcom týždni, na základe údajov, ktoré hlásia riaditelia škôl a školských zariadení, očakávame nárast postihnutých škôl v mestskej časti Sever, sídlisko ahanovce, Nad Jazerom, Juh a Dargovských hrdinov. Z okrajových častí sa chrípka postupne blíži do škôl v centre mesta. Postup chrípky z celoeurópskeho hľadiska nastal o niekoľko týždňov skôr, ako bolo očakávané.

Riaditelia základných škôl môžu v prípade, že chorobnosť dosiahne a prekročí 30 percent žiakov, vyhlásiť chrípkové prázdniny. V ich kompetencii je aj udelenie voľna bez toho, aby škola dosiahla stanovenú hranicu chorobnosti. Takúto možnosť majú v rozsahu do štyroch dní. Keďže chorobnosť prudko rastie práve v čase ukončenia polroka, mnohí riaditelia sa rozhodli udeliť riaditeľské voľno už na piatok. Spolu s polročnými prázdninami v pondelok by štyri dni voľna mohli pomôcť obmedziť šírenie chrípky medzi deťmi.

Riaditelia materských i základných škôl, ktorí sa na základe zlej zdravotnej situácie rozhodnú školy zatvoriť, mali by o tom informovať oddelenie školstva Magistrátu mesta Košice, ale aj regionálny úrad verejného zdravotníctva na Rooseweltovej ulici, telefón 055/62 515 16.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa MMK   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]