magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Príležitosť pre stredoškolákov: Leto v Lodnýne
@ Aktuálne -> Školstvo      Feb 02 2004 - 09:00 GMT
Študenti stredných škôl a gymnázií majú možnosť získať pobyt v Londýne zadarmo. Taká je hlavná cena súťaže Poklady môjho regióny s podtitulom Hodnoty v mojom meste, dedine, regióne, ktorú vyhlásil Košický samosprávny kraj v spolupráci s Centrom Britskej rady v Košiciach.

Ako uviedol predseda KSK Rudolf Bauer cieľom súťaže je motivácia študentov k tvorivému predstaveniu a zviditeľneniu zaujímavostí a hodnôt v regióne Košického samosprávneho kraja tak, aby dokázali zaujať aj ich rovesníkov vo Veľkej Británii. Zámerom je, aby mladí ľudia ešte lepšie spoznali svoj región, dokázali ho pútavo prezentovať v anglickom jazyku a tiež aby sme ich povzbudili k zlepšovaniu komunikačných vedomostí.

Šancu majú študenti 96 stredných škôl, ktorých zriaďovateľom je KSK a ďalších 17 súkromných stredných škôl v kraji. Na školách vzniknú súťažiace tímy, ktoré môžu mať nanajvýš 5 členov. Forma súťaženia môže byť rôzna. Od literárnych prezentačných prác až po audio-vizuálne pásma a malé divadelné jednoaktovky. Študenti, ktorí ešte potrebné informácie k súťaži nemajú, môžu o ne požiadať vedenie školy.

Súťaž bude mať dve kolá – okresné a krajské. Z každého okresu postúpi do krajského kola jeden tím, okresné kolá sa budú konať v apríli a krajské kolo v máji.

KSK podporil súťaž sumou 150 tisíc SK, rovnakú finančnú čiastku venovala aj Britská rada. Okrem spomínaného pobytu pre víťazný kolektív môžu študenti získať aj ďalšie ceny ako prezentačné anglické CD, pomôcky pre výučbu angličtiny, odbornú literatúru a podobne.

sl
foto: Pavol Duchyňa   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]