magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Košice môžete spoznať aj vďaka novej informačnej publikácii
@ Kultúra -> Literatúra      Feb 11 2004 - 09:10 GMT
(Magistrát mesta Košice - tlačová správa) -- Spoznávajte Košice a okolie – taký je názov novej publikácie, ktorú pre Mesto Košice vydalo vydavateľstvo JES v úzkej spolupráci s referátom kultúry Magistrátu mesta Košice a Informačným centrom mesta.

Už samotný názov vystihuje informačný charakter knižočky, ktorá je určená širokej verejnosti, ale predovšetkým návštevníkom Košíc. Turistom, ktorí sa do Košíc chystajú, prináša množstvo praktických informácií na 64 plnofarebných stranách s množstvom fotografií Alexandra Jirouška.

V slovensko-anglickej verzii prináša základné údaje o meste, stručný výňatok z histórie mesta, popis kultúrnych a historických pamiatok v mestskej pamiatkovej rezervácii i situačný plán centra s vyznačením najdôležitejších pamiatok. Ïalšia kapitola je venovaná podujatiam zo života mesta a výberu tradičných podujatí podľa jednotlivých mesiacov. Vysokú informačnú hodnotu má časť s vyše 50 ubytovacími a stravovacími zariadeniami v meste a blízkom okolí s uvedením lôžkovej kapacity i orientačných cien. V kapitole venovanej kultúre nájdu čitatelia praktické informácie o divadlách, galériách, múzeách, kinách.

V kapitole venovanej prímestskej rekreačnej oblasti popri všetkých dôležitých strediskách nájdete aj ich adresy a kontaktné čísla. Aby bola publikácia komplexnejšia, zahàňa aj rekreačné možnosti z okolia Košíc, pretože výlety do týchto lokalít sú spestrením pobytov návštevníkov Košíc. Záverečná časť patrí praktickým informáciám, dôležitým adresám a číslam.
„Myšlienka vydať podobnú publikáciu sa zrodila už dávnejšie. Keďže na trhu je dostatok reprezentatívnych kníh o meste Košice, hľadali sme možnosti a formy publikácie s praktickými užitočnými informáciami, ktoré predstavia mesto ako príťažlivý turistický cieľ domáceho, ale aj aktívneho cestovného ruchu,“ hovorí pracovníčka referátu kultúry Gabriela Szabová.

„Táto knižočka je výsledkom niekoľkotýždňovej aktívnej spolupráce vydavateľstva JES s pracovníkmi referátu kultúry a Informačného centra mesta Košice. Prvý obsahový námet vznikol začiatkom decembra 2003 a publikáciu sme predstavili verejnosti na výstave cestovného ruchu TOUR koncom januára.“

Informačnú publikáciu Spoznávajte Košice a okolie ponúka Informačné centrum mesta Košice na Hlavnej 59.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa MMK   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]