magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Oslavy Dňa mesta Košice 2004: 3. deň
@ Kultúra -> Podujatia      May 04 2004 - 10:30 GMT
Po programovo nabitom víkende Osláv Dňa mesta Košice 2004 prišiel na rad pondelok, ktorý v programe ponúkal o niečo menej atrakcií. Vzhľadom na začiatok pracovného týždňa je to i pochopiteľné.

K určitej „povinnej jazde“ patrila výstava výstava paličkovanej čipky v Technickom múzeum. Program ďalej sľuboval prehliadku amatérskych a profesionálnych mládežníckych a školských súborov a tanečných skupín s názvom Junior Show. Na večer bola zasa naplánovaná súťaž v stolnom hokeji.

Keď som sa vybral na Hlavnú ulicu pred Immaculatu, kde už stálo pripravené kryté pódium, začalo prudko pršať. Dokonca natoľko, že som si myslel, že sa pripravované predstavenie zruší.

Vtedy radno spomenúť na deti, čo majú vystupovať. Mnohé sa na to pripravovali niekoľko mesiacov, čakali na chvíľu ako na možnosť predviesť všetkým, nakoľko sú zručné a čo sa naučili. Vo chvíli, keď vystupujú na pódium sa možno plnia ich sny a naraz – dážď. Kým som však došiel na Hlavnú, cez mraky už opäť svietilo slnko a prípravy boli v plnom prúde. Ale chyba – vypadol elektrický prúd.

S určitým meškaním, ale predsa na pódium vyšiel stredoškolský spevácky zbor Chorus Commenianus z Gymnázia J. A. Komenského. Po jeho speváckom vystúpení, ktoré prítomných naozaj zaujal, opäť vypadol prúd a čas sa nepríjemne naťahoval. To však neodradilo vcelku početný zástup divákov.

„Túto show organizuje mestská časť Košice – Sever a Centrum voľného času Junior so sídlom na Hemerkovej 28. Cieľom programu bolo umožniť prezentáciu umeleckej činnosti žiakov základných a stredných škôl ako i niekoľkých profesionálnych hostí.

Máme už určitú tradíciu a rovnako ako oslavy dní mesta majú svoj desiaty ročník, aj my túto akciu pripravujeme už desať rokov, z čoho sa veľmi tešíme,“
povedala nám zástupkyňa riaditeľa CVČ Junior PhDr. Beáta Rešková.

Tým, že som postával chvíľku v zákulisí a mal možnosť sledovať pripravených účinkujúcich, môžem len potvrdiť svoje predchádzajúce dohady, že pre mnohých z nich to boli naozaj chvíle očakávania, či všetko dopadne v poriadku, ako ich obecenstvo príjme a aký budú mať úspech.

„Elektrina nakoniec dorazila“ a myslím, že sa ich predstavy naplnili. Možno tu vystupovali budúci umelci, ktorí si na pódiá zvyknú ako na dvoj druhý domov. Nakoniec, viacerí účinkujúci pôsobili až prekvapivo dobre.

Pre úplnosť, aby sme nikoho neopomenuli: Zoznam účinkujúcich

- Stredoškolský spevácky zbor Chorus Commenianus, Gymnázium J. A. Komenského
- Tanečná skupina Supremo, CVČ Junior
- program ZŠ Tomášiková
- Cassovia Dance Gropue, CVČ Junior
- Break Star Child, CVČ Junior
- Trinity, CVČ Junior
- Program ZŠ Polianska
- Crazy Kids, CVČ Junior
- Destká country skupina Smoky
- Tanečné štúdo S, CVČ Junior
- program Obchodnej akadémie Watsonova
- Smoky Mountains Dsancers
- Rock ´n ´ roll, CVČ Junior
- B.A.C. Boba Brela
- Haarspray – hostia z Wuppertalu
- Džois
- Time Flyers
- športový klub Taekwon - Do ITF Charkovská, Košice

Slavomír Szabó

PROGRAM OSLÁV DŇA MESTA KOŠICE 2004

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]