magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Vernisáž výstavy Otvorené nebo Európskej únii
@ Kultúra -> Výstavy      May 10 2004 - 09:43 GMT
Vo štvrtok (6. mája) predpoludním sa v priestoroch vstupnej haly košického magistrátu uskutočnila vernisáž výstavy prác víťazov detskej výtvarnej súťaže Otvorené nebo Európskej únii, ktorú organizovalo CVČ Domino na Popradskej ulici v Košiciach.

Do súťaže sa zapojilo 41 subjektov (vrátane špeciálnych ZŠ a detských domovov) pôsobiacich na území mesta s 313 dielami, ktoré odborná porota zložená zo zástupcov materských škôl, základných škôl, základných umeleckých škôl, CVČ Domino a sponzora U. S. Steel Košice kvôli objektívnejšiemu hodnoteniu zaradila do štyroch kategórií: materské školy (najpočetnejšie zastúpená), mladší školský vek, starší školský vek a základné umelecké školy.

Po krátkom kultúrnom programe, v ktorom vystúpili deti z CVČ Domino s folklórnymi a country tancami i chlapčenská hudobná skupina z družobného nemeckého mesta Wuppertal, si z rúk zástupcov organizátorov, mesta Košice a U. S. Steel Košice prevzalo ocenenia celkom 50 detí.

Súťažiaci, ktorí boli porotou zaradení do strieborného a bronzového pásma, získali za svoje práce vecné odmeny. Mladí výtvarníci, ktorých diela odborná porota zaradila do zlatého pásma, si z vernisáže odniesli pozvánky na vyhliadkový let nad Košicami a na hangár- párty.

Keďže organizátori súťaže mali pocit, že by sa k výtvarným prejavom detí mali vyjadriť aj ich rovesníci, dali možnosť aj detskej porote zloženej z členov žiackeho parlamentu, aby vybrala päť najkrajších prác. S odbornou „dospeláckou“ porotou sa zhodli len v jednom prípade. Autori prác, ktoré vybrali deti, boli na vernisáži odmenení zvláštnou cenou.

Výstavu detských prác si môžete pozrieť v priebehu celého mesiaca máj a načerpať tak trochu optimizmu z detskej farebnosti a hravosti, ktoré nová generácia vniesla do svojich výtvarných pohľadov na spoločný európsky priestor.

Text a foto: Mária Čigášová   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]