magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

VE¼KÁ BRITÁNIA - Súťaž o cenu Britskej česko-slovenskej spoločnosti pre rok 2004
@ Kultúra -> Literatúra      May 25 2004 - 08:25 GMT
(Slovenská akademická informačná agentúra – tlačová správa) –-Britská česko-slovenská spoločnosť vypisuje súťaž o najlepšiu pôvodnú esej (faktografickú alebo beletristickú) v anglickom jazyku na témy: vzťah Británie a Slovenska/Česka alebo transformujúca sa spoločnosť po roku 1989. Práce môžu mať aj prvky histórie, politiky, vedy, ekonómie, umenia a literatúry.

Najlepšia esej bude odmenená 300 librami a výherca ju preberie na novembrovom výročnom bankete spoločnosti. Publikovaná bude v decembrovom čísle British Czech and Slovak Review. Druhá najlepšia práca bude ocenená sumou 100 libier.

Esej napísaná v anglickom jazyku by mala mať rozsah od 1 500 do 2000 slov. V záujme objektivity zasielaná práca nesmie obsahovať meno autora, ale musí mať pripojený krycí list s nasledujúcimi údajmi: meno, adresa, telefonický, faxový kontakt a emailovú adresu, dátum narodenia; názov eseje; informáciu o tom, kde sa pisateľ dozvedel o súťaži. Autormi môžu byť jednotlivci bez obmedzenia vzdelania, veku a národnosti.

Eseje budú hodnotené skupinou odborníkov a výsledky vyhlásené do 30. septembra 2004.

Uzávierka: 30. jún 2004

Práce zašlite poštou na adresu:
BCSA Prize Administrator
24 Ferndale
Tunbridge Wells,
Kent, TN2 3NS,
England
Tel:0044 1892 543206
alebo e-mailom: [email protected]

Spracovala: Marcela Grošeková   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]