magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Školská reforma ministra Fronca má plnú podporu Rady KDH
@ Aktuálne -> Školstvo      Jun 28 2004 - 07:29 GMT
Košice 26. júna (TASR) - Rada Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) považuje vládny návrh školskej reformy predložený ministrom školstva Martinom Froncom za reformný a veľmi dôležitý.

V reakcii na tretí neúspešný pokus posunúť zákon do druhého čítania poverila Predsedníctvo KDH, aby urobilo všetky kroky na presadenie zákona v Národnej rade SR. Po skončení rokovania rady v Košiciach to dnes uviedol predseda KDH Pavol Hrušovský.

Podľa jeho informácií, rada dlho diskutovala o financovaní školstva. Aj v tomto bode má minister Fronc plnú podporu svojich straníckych kolegov, vrátane požiadavky na navýšenie zdrojov. "Vedenie strany bude podporovať presadenie o 3,4 miliardy Sk z prostriedkov štátneho rozpočtu pre regionálne a vysoké školstvo, potrebné na kvalitné vzdelávanie a zlepšenie platového ohodnotenia učiteľov," konštatoval šéf KDH.

Rada dnes (sobota; 26. 6.) vyjadrila nesúhlas s textom prijatej európskej ústavnej zmluvy. Postoj kresťanských demokratov zdôvodnil Hrušovský faktom, že neboli zohľadnené požiadavky KDH a NR SR a výsledný text centralizuje Európsku úniu na úkor členských štátov, vrátane Slovenska.

Naopak, prijatie ústavného zákona o vzťahu a spolupráci medzi vládou SR a národným parlamentom pri prijímaní legislatívy na úrovni európskych orgánov, Rada KDH ocenila.

Väčšinou hlasov dnes rada zvolila za 11 člena predsedníctva Petra Bobuľu. Miesto sa uvoľnilo odchodom eurokomisára Jána Figeľa do Bruselu.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]