magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Na Gorkého ulici začínajú frézovať povrch vozovky
@ Doprava -> Oznamy      Jun 28 2004 - 12:11 GMT
(Magistrát mesta Košice – tlačová psráva) -- V 27. týždni začnú pracovníci Inžinierskych stavieb Košice, závod 03, s frézovaním asfaltového krytu vozovky na Gorkého ulici a časti Národnej triedy po Tomášikovu ulicu. Práce budú realizované bez vylúčenia dopravy, len s jej obmedzením. Predpokladaný termín začatia pokládky nového živičného krytu je v termíne od 29. týždňa a ukončenie v 31. týždni. Počas týchto prác bude so súhlasom DPMK vylúčená trolejbusová doprava a bude nahradená autobusovou dopravou.

Počas realizácie uvedených prác bude organizácia dopravy vyznačená zvislými dopravnými značkami v zmysle projektu organizácie dopravy, ktorý odsúhlasilo dopravný inšpektorát OR PZ Košice I. Oprava živičného krytu vozovky na jednej z najfrekventovanejších dopravných tepnách mesta by mala vylepšiť dopravno - bezpečnostné pomery pre všetkých účastníkov cestnej dopravy. Žiadame preto vodičov o pochopenie a trpezlivosť v priebehu prác. Súčasne ich upozorňujeme, aby pri prejazde uvedenými komunikáciami zvýšili svoju pozornosť a rešpektovali dopravné značenie.

Dôvodom najväčšej súvislej rekonštrukcie komunikácie, ktorú v tomto roku Mesto Košice realizuje, je nevyhovujúci stav živičného krytu na Gorkého ulici a časti Národnej triedy v úseku od Národného námestia po Tomášikovu ulicu. Zhotoviteľom stavebných úprav sú na základe výsledku verejnej súťaže Inžinierske stavby a. s. Košice, závod 03. Práce sa začali v apríli 2004. Boli osadené odvodňovacie žľaby na Gorkého ulici a Národnej triede, vytvorený nový kryt na zastávkach MHD, výškovo upravené uličné vpuste pri okraji vozovky a poklopy, vybudované nové vpuste na ulici Slovenskej jednoty, výškovo upravené obrubníky a vjazdy, položený koordinačný kábel CSS, vybudované bezbariérové priechody pre chodcov, upravené stredové ostrovčeky v križovatke Národné námestie a opravený živičný kryt chodníkov. Z rozpočtu mesta bolo na rekonštrukciu Gorkého ulice vyčlenených 21 miliónov 462 tisíc korún.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa MMK
28. júna 2004   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]