magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

SD¼ vyzýva Gašparoviča nepodpísať zákon o zrušení VLA v Košiciach
@ Aktuálne -> Školstvo      Jul 06 2004 - 15:44 GMT
Košice 6. júla (TASR) - Členovia sekcie obrany pri SD¼ vyzývajú prezidenta SR Ivana Gašparoviča, aby využil svoje právo a nepodpísal zákon o zrušení Vojenskej leteckej akadémie generála Milana Rastislava Štefánika v Košiciach.

Podľa členov sekcie, ktorá rokovala dnes v Košiciach, zákon, ktorým sa mení systém vzdelávania v slovenských ozbrojených silách, ohrozí profesionalizáciu Ozbrojených síl SR a zníži kvalitu profesionálnych vojakov.

Novovznikajúca Akadémia ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši bude len neuniverzitnou vysokou školou, čím sa zníži vzdelanostná úroveň príslušníkov ozbrojených síl, uviedol predseda sekcie ¼ubomír Andrassy. Dodal, že v oblasti vzdušných síl môže nastať situácia, že v krátkej budúcnosti sa stanú Ozbrojené sily SR nebojaschopnými.

V súvislosti s bojom proti terorizmu členovia sekcie upozornili na nevyhnutnosť sústrediť domácu i medzinárodnú pozornosť na rázny boj proti chudobe a korupcii, ktoré sú podľa nich živnou pôdou na vznik a fungovanie teroristických skupín.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]