magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Projekt Mladým zapnime zelenú z grantu PHARE EÚ pomohol mladým absolventom
@ Aktuálne -> Školstvo      Sep 17 2004 - 14:35 GMT
Košice 17. septembra (TASR) - Získať nezamestnaným absolventom vysokých a stredných škôl zamestnanie umožnil projekt Mladým zapnime zelenú, zameraný na výpočtovú techniku. S využitím grantu vyše 36 000 eur z fondu Phare EÚ ho dnes ukončila košická spoločnosť CoRect Plus.

Absolventi po 10-mesačnom kurze získali certifikát na správcu informačných systémov alebo programátora databázových systémov, informoval riaditeľ CoRect Plus Vladimír Dravecký. Drvivá väčšina zo 45 účastníkov si už našla prácu doma alebo v zahraničí, alebo majú prísľub pracovného miesta.

"Skončil som vysokú školu - Technickú univerzitu v Košiciach a bol som asi šesť mesiacov nezamestnaný. Vďaka kurzu som nadobudol vedomosti v oblasti programovania databázových systémov a dostal som už aj ponuku na pracovné miesto," uviedol pre TASR jeden z frekventantov 26-ročný Košičan Miroslav Takáč.

Mottom kurzu bolo - absolventov nikto nezamestná, pretože nemajú prax, a prax však nemôžu získať, keď ich nikto nezamestná. Podľa Draveckého sa preto nevenovali len teórii. Spojili sa so stavebnými bytovými družstvami, kde si účastníci založili fiktívne firmy a vypracovali pre družstvá programy na objednávku. Účastníkov kurzu vybrali v spolupráci s košickým Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny.

Spoločnosť CoRect Plus robí vzdelávacie aktivity už dvanásť rokov a za ten čas pomohla pri rekvalifikácii najmenej pol tisícke mladých ľudí.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]