magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

V Michalovskom múzeu sa začal medzinárodný výtvarný plenér
@ Kultúra -> Výtvarné umenie      Sep 21 2004 - 07:49 GMT
Michalovce/Zemplínska šírava (TASR) - Vytvoriť tradíciu maliarskych stretnutí a rozšíriť spoluprácu medzi jednotlivými kultúrnymi inštitúciami je cieľom Medzinárodného maliarskeho plenéra, ktorý sa v pondelok začal v Zemplínskom múzeu (ZM) v Michalovciach.

Dovedna osem výtvarných umelcov z piatich krajín - Česka, Poľska, Maďarska, Ukrajiny a Izraela sprístupní verejnosti svoje diela po ukončení plenéra 29. septembra v ZM.

"Podujatie je organizované ako trienále maľby v spolupráci s našim múzeom, Baníckym múzeom v Rožňave a Galériou umelcov Spiša v Spišskej Novej Vsi," uviedla pre TASR Dana Barnová zo Zemplínskeho múzea. Dodala, že plenérom sa nadviaže na tradíciu maliarskych stretnutí organizovaných na Spiši a v Slovenskom raji.

Plenér sa uskutoční v inšpirujúcom prostredí rekreačnej oblasti Zemplínska šírava.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]