magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Záver Českých dni 2004 prinesie herecké koncerty
@ Kultúra -> Divadlo      Nov 18 2004 - 12:58 GMT
(Umelecká agentúra GreArt - tlačová správa) -- Bodku za 10. jubilejným ročníkom Českých dní 2004, ktoré pre milovníkov českého umenia pripravila GreArt Production, s.r.o. v spolupráci s MČ Košice- Staré Mesto dajú v nedeľu 21.11.2004 o 16.00 a 19.00 hod v divadle Thália dve predstavenia komédie Richarda Baera Smíšené /po/city.

Hra ktorej autor napísal aj niekoľko dielov úspešného televízneho seriálu M:A:S:H. mala premiéru na Broadway v roku 1993. Všade na svete kde ju uviedli zaznamenala veľké divácke ohlasy. Napríklad v Nemecku ju hrali nepretržite štyri roky.

Dnes už vyše 75 ročný dramatik R. Baer pred minuloročnou českou premiérou hry jej prekladateľovi A. Jeriemu okrem iného napísal:“ Mám 3 dospelé deti a 2 vnukov. So svojou ženou Dianou som ženatý takmer 10 rokov. Predošlé manželstvo trvajúce 32 rokov skončilo smrťou mojej ženy. Vzal som si však k srdcu „radu“ zo Smíšených /po/citov že človek to nikdy nemá v živote vzdávať a má si hladať ďalší, hodnotný celoživotný vzťah. Som rád že sa mi to podarilo.“

Komédia ktorá zobrazuje ľudí v seniorskom veku nie ako zatrpknutých, chorých starcov, ale ľudí plných sily a energie a schopných citu lásky, je prešpikovaná ozdravujúcim, láskyplným humorom.

Réžijné naštudovanie známeho herca a režiséra Luďka Munzara ponúka divákom pôsobivé herecké koncerty hlavných predstaviteľov.

Okrem Ladislava Hampla sa v tejto úspešnej komédii predstavia aj Jaroslav Satoranský a režisérová manželka Jana Hlaváčová. Chýbať nebude ani charizmatický elegán Petr Kostka, ktorý práve za rolu Hernana z tejto inscenácie získal cenu Thálie za najlepší herecký výkon v roku 2003.

S akými /po/citmi cestuje do Košíc sme sa opýtali hlavnej ženskej predstaviteľky: „ Bola som u Vás už veľmi dávno. Tuším práve s P. Kostkom s hrou Milostné dopisy. Obyvateľmi Vášho mesta sme boli vždy veľmi milo a úprimne prijatí či už v električke, alebo na ulici. Mám ku Košiciam naozaj vrelý vzťah. Domnievam sa že si s Košičanmi rozumiem a že nás tu radi vidia. Aj z tohto dôvodu bude náš zájazd akýmsi sviatkom, na ktorý sa všetci s veľkou chuťou tešíme. Kedže pocestujeme vlakom, náš zájazd bude mať i výletný charakter.“, prezradila nám po telefóne Jana Hlaváčová. Na margo hry nám na záver povedala: „ Je to veľmi, veľmi pekný kus. U nás má všade obrovský úspech a divácky ohlas a tak dúfam, že si získa srdcia i košických divákov“.

Aj keď sú obe predstavenia takmer úplne vypredané, zopár miest zo železnej rezervy organizátora je ešte k dostaniu v MIC ND Dargov, v Agentúre GreArt na Bielej 3, alebo hodinu pred predstavením .   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]