magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Gašparovič: VŠ by mali aktívnejšie spolupracovať s eurokomisárom Figeľom
@ Aktuálne -> Školstvo      Nov 29 2004 - 08:03 GMT
Košice (TASR) - Slovenské vysoké školy a univerzity by mali podľa prezidenta republiky Ivana Gašparoviča viac využívať skutočnosť, že v Európskej komisii máme eurokomisára pre kultúru, vzdelanie, vedu a školstvo Jána Figeľa a hľadať spolu formy, ako sa presadiť vo svete.

O slovenské vysoké školstvo, napriek jeho vysokej úrovni a kvalite je najmenší záujem zo strany štátov EÚ, uviedol prezident na stretnutí s vedením košickej Technickej univerzity (TU). Podľa vlastných slov má Gašparovič ako bývalý vysokoškolský pedagóg a akademický funkcionár k školstvu blízko a chce spraviť všetko pre účinnú spoluprácu vlády s vedou a školstvom.

"Mojou prioritou je podpora vzdelania. Je to naše národné kultúrne bohatstvo a mali by sme si dávať pozor, aby nám neunikalo do zahraničia" - povedal prezident.

Akademickí funkcionári TU sa obrátili na Gašparoviča s požiadavkou, aby pri Ministerstve školstva SR vznikla funkcia štátneho tajomníka pre šport.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]