magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Približne 7300 divákov prišlo na 6. festivalový míting európskeho divadla
@ Kultúra -> Divadlo      Nov 30 2004 - 16:00 GMT
Košice 30. novembra (TASR) - Približne 7300 divákov prišlo na predstavenia 6. festivalového mítingu európskeho divadla a kultúry, ktorý sa konal 19. až 28. novembra v Košiciach, Prešove a v ďalších mestách východného Slovenska a v maďarskom Miškovci.

Herci 21 divadelných súborov zo siedmich európskych štátov odohrali 33 predstavení najrozličnejších žánrov od javiskovej klasiky až po divadelný "underground", zhodnotila dnes podujatie na tlačovej konferencii riaditeľka festivalu ¼uba Blaškovičová z košického Staromestského divadla (SD).

Podľa jej názoru najväčším prínosom bolo rozšírenie festivalu oproti minuloročným prehliadkam, získanie nových partnerov a ich ochota spolupracovať. Organizátori majú zámer zmeniť novembrový termín festivalu, kedy sa v Košiciach koná veľa tradičných kultúrnych podujatí, a pridať k nemu letnú časť.

Medzi divácky najúspešnejšie predstavenia patrilo Psie srdce od Michaila Bulgakova v podaní ostravského divadla Aréna, Nový Caligari bratislavského divadla GunaGu, Letokruhy českého divadla Continuo či úvodné a zároveň záverečné predstavenie Zamatový mat v podaní hercov SD.

Jedinečné a najväčšie divadelné podujatie svojho druhu na Slovensku, súčasťou ktorého boli tvorivé workshopy, finančne podporila Stredoeurópska iniciatíva, Vyšehradský fond, Ministerstvo kultúry a Ministerstvo financií SR a ďalšie inštitúcie. Po prvý raz vstúpili do festivalového projektu aj Štátne divadlo a mesto Košice, Košický a Prešovský samosprávny kraj a maďarský Miškovec.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]