magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Ian Hancock v Košiciach
@ Kultúra -> Literatúra      Jan 13 2005 - 10:57 GMT
Profesor Rómskych štúdií na Texaskej Univerzite v Austine navštívi Košice, aby predstavil a pokrstil svoju knihu s názvom My rómsky národ. Dňa 14. 1. 2005 0 15,00 bude mať prednášku v priestoroch Vedeckej knižnice na Hlavnej ulici č. 10. Krst knihy začne o 16,30. Akcie sa zúčastní aj charge d'affaires veľvyslanectva USA na Slovensku, Scott Thayer.

Ian Hancock, profesor Rómskych štúdií na Texaskej Univerzite v Austine, je známy predstaviteľ medzinárodného rómskeho hnutia. V roku 1987 sa podielal na petícii voči OSN za účasť Medzinárodnej rómskej únie v UNICEF-e. Je odborníkom v oblasti rómskeho holokaustu a za prezidenta Clintona bol členom Výboru Spojených štátov pre pamätník holokaustu. Pri viacerých príležitostiach oslovil Organizáciu pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE ) v súvislosti s rómskymi záležitosťami a spolupracoval s členmi Kongresu na niekoľkých projektoch v oblasti ľudských práv.

Je nositeľom nórskej Raftovej ceny za ľudské práva a Mierovej ceny cirkvi Bahá’í za pomoc rómskemu ľudu. Publikoval množstvo statí a kníh venovaných Rómom, vrátane We Are the Romani People: Ame Sam e Rromane Džene (The University of Hertfordshire Press,2002), The Pariah Syndrome: An Account of Gypsy Persecution and Slavery (Karoma: Ann Arbor, 1987), a A Handbook of Vlax Romani (Slavica: Columbus, 1995). V januári 2005 navštívi Slovensko a Českú republiku a bude prednášať a diskutovať o Dekáde rómskej inklúzie a ďalších témach týkajúcich sa Rómskej komunity.

Inormáciu pre www.cassovia.sk poskytla US Embassy Bratislava, Slovakia.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]