magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

No name včera pokrstili v GeS-ku svoj nový album
@ Kultúra -> Koncerty      Apr 09 2002 - 15:14 GMT
Popularita košickej skupiny No Name má neustále stúpajúcu tendenciu. Aspoň teda v ich rodnom meste určite. Svedčí o tom permanentne vysoký záujem o ich tunajšie koncerty. Nebolo tomu inak ani včera večer v GeS-klube, ktorého priestory si vybrali chalani ako misto košického krstu svojho novinkovéh albumu s názvom Počkám si na zázrak /Universal music/. Ich nedávna "zahrievačka" v Jazz klube dala jasne najavo, že No Name už v súčasnosti nemožno v žiadnom prípade považovať za muzikantské uchá produkujúce nevýraznú muziku s "nadržanými" textami plnými sexuálnych dvojzmyslov. Bratia Timkovci /Igor-spev,gitara, Roman-gitara a Ivan-bicie/, klávesák Zolo Salai a basák Vilo Gutray svojou novinkou jasne dokazujú, že dospeli nie len ako ľudia, ale najmä ako muzikanti.

Keďže odozvy na ich bratislavský krst /kde im novinku pokropil šampanským líder Elánu Jožo Ráž, ktorý si zároveň neodpusti niekoľko veľmi pochvalných vyjadrení na adresu skupiny/ boli viac, ako dobré, dalo sa očakávať, že vo svojmu domovskému publiku budú chcieť chlapci ponúknuť minimálne taký zážitok, ako ľuďom z hlavného mesta. Začalo sa na tunajšie pomery v naozaj veľkom štýle. Manažér skupiny najprv na premietacom plátne pripomenul prítomným /ktorých sa mimochodom zišlo včera v GeS-ku naozaj požehnane, nie len že si nebol kde sadnúť, nebolo sa už ani kde postaviť/ako to vizeralo prednedávnom v bratislavskej klube Duna, potom už za temných zvukov intra a hry reflektorov prišli na pódiu tí, ktorých nie len počtom návštevníkov, ale i energie nabité GeS-ko očakávalo najviac. No name odpálili svoju šou hitovkou Ty a tvoja sestra, ktorá prítomných v sále okamžite rozhýbala . Koncertný plalist bol podľa očakávania zložený prevažne z nových skladieb, ktoré ani naživo nestrácajú nič na svojej sile, práve naopak. Nebol som ďaleko od pravdy, keď som si pred časom v jednom z článkou dovolil tvrdiť, že No name sa konečne naučili robiť hity a v súčasnosti už nepotrebjú siahať do bohatého archívu starých slovenských hitov a upútavať opäť nejakým remake á la Kristínka. Tá totiž včera vôbec nezaznela. Zo starších skladieb znelo iba n iekoľko tích najznámejších /Básnik, Sa, či doposiaľ oficiálne neuverejnená skladba Sen/. Publikum sa bavilo výborne, rovnako, ako chalani na pódiu. Snáď iba jedinou výčitkou inak výborného koncertu by mohol byť fakt, že chlapci včera pôsobili trochu dojmom chladných profesionálov. Na budúce by možno "bodlo" trochu viac "hecovať" publikum aj nejakou lepšou pódiovou šou.

Samotný krst mali chalani vymyslený naozaj originálne. Keďže adekvátna náhrada za Joža Ráža by sa našla iba veľmi ťažko, rozhodli sa, že v Košiciach im novinku nepokrstí človek z branže, ale ktosi z publika. Aj keď na prvý krát pokus nevyšiel, pretože majiteľ prvého vyžrebovaného čísla vstupenky sa neohlásil, na druhý krát sme sa už dočkali. Dlháň Maťo pred koncertom určite ani netušil, akú dôležitú funkciu v ten večer ešte nadobudne... Po tomto slávnostnom akte prišla opäť na rad muzika. V druhej polovici už zneli takmer výlučne nové skladby. Aktuálna singlovka Nenormálna, či vynikajúce Žily odbúrali aj posledné zábrany publika, tak že väčšina prítomných už nemala veľkú chuť iba tak nečinne sedieť. "Nažhavené" publiku si samozrejme vydupalo aj sériu prídavkou v podobe, v ktorých chalani zopakovali "sestru" a Nenormálnu.

pigi - [email protected]   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]