magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Študenti Fukulty umení košickej TU usilujú o odvolanie dekana
@ Aktuálne -> Školstvo      Jan 21 2005 - 15:57 GMT
Košice 21. januára (TASR) - Petíciu za odvolanie svojich zástupcov v akademickom senáte zorganizovali poslucháči Fakulty umení košickej Technickej univerzity (FU TU). Ide o ďalšiu z aktivít študentov za odvolanie dekana fakulty Jaroslava Jaremu, ktorého meno sa objavilo v registroch Štátnej bezpečnosti zverejnených Ústavom pamäti národa.

Za tri dni sa pod petíciu podpísalo vyše 80 z 247 študentov fakulty, uviedol pre TASR za organizátorov poslucháč 4. ročníka Stanislav Matúšek. Spresnil, že petíciu pripravili potom, čo sa predchádzajúcou petíciou nepodarilo dosiahnuť odvolanie dekana z funkcie, pretože ho študentskí senátori údajne podržali s tým, že senát nakoniec o dôvere nehlasoval a počká si na jeho spis.

"Chceme ich odvolať, pretože nerešpektovali názor študentskej obce a hlasovali v podstate za seba" - povedal Matúšek. Podľa jeho názoru nejde len o minulosť dekana, ale aj o spôsob, akým riadi fakultu, keď "jej tri katedry - dizajnu, architektúry a výtvarného umenia v podstate spolu nekomunikujú".

Pod prvú neúspešnú petíciu za odvolanie dekana sa podpísalo približne sto poslucháčov a pedagógov FU TU. Na protest proti jeho zotrvávaniu vo funkcii už odstúpili dvaja prodekani Ján Krcho a Zsolt Lukács.

Jarema, ktorý stál pri zrode fakulty v roku 1998 a prakticky ju vybudoval, odmieta odstúpiť s tým, že nikomu neublížil. Chce to dokázať aj tým, že si vyžiadal svoj spis z Ústavu pamäti národa.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]