magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

STREDA v športe /futbal, basketbal, hádzaná/
@ Aktuálne -> Školstvo      Feb 03 2005 - 08:28 GMT
Futbal: Rimavská Sobota - Michalovce 3:0 v prípravnom stretnutí

Banská Bystrica 2. februára (TASR) - Futbalisti Taurisu Rimavská Sobota zvíťazili v stredajšom prípravnom stretnutí na umelom trávniku v Banskej Bystrici nad Zemplínom Michalovce 3:0.

Tauris Rimavská Sobota - ŠK Zemplín Michalovce 3:0 (2:0)

Góly: Pisár, K. Németh, Iskra

***

Basketbal: Delta I.C.P. Košice - Dinamo Moskva 72:89 v 12.kole EL

Košice 2. februára (TASR) - Basketbalistky úradujúceho slovenského majstra Delta I.C.P. Košice prehrali vo svojom záverečnom vystúpení v B-skupine Európskej ligy s ruským Dinamom Moskva 72:89. Už pred týmto zápasom si zverenky trénera Vladimíra Karnaya zabezpečili postup do play off.

Delta I.C.P. Košice - Dinamo Moskva 72:89 (47:49)

Zostava a body Delty: Smithová 19, Jalčová 17, Barényiová 8, Slaughterová 6, Jendrichovská 3 (Michulková 10, Hiráková 9) - najviac bodov Dinama: Vodopianovová 21, Birdová 18, Šakirovová 16, Baranovová 16. Fauly 21:12, TH: 6/5 - 22/17, trojky: 11:6, rozhodovali: Julienová (Fr.), Zasčuk (Ukr.), 2200 divákov.

Už pred posledným domácim zápasom v B-skupine Európskej ligy basketbalistiek bolo jasné, že Košičanky po minulotýždňovom víťazstve v Trutnove už postupujú do play off súbojov. Pred samotným začiatkom zápasu sa funkcionári domáceho tímu poďakovali pivotke Gwen Slaughterovej za jej trojmesačné pôsobenie v košickom družstve. Vo štvrtok odlieta domov do USA. Košičanky nastúpili na zápas bez rešpektu a tak ani neprekvapilo, že v 3. min po trojbodovom koši Barényiovej vyhrávali 11:4. Aj v ďalšom priebehu hry si udržiavali mierny bodový náskok v 16. min bol najvyšší 39:31. Potom sa začal pomaly presadzovať ruský tím a hlavne po zmene strán a v poslednej štvrtine začal dominovať. Napokon Dinamo zvíťazilo 17-bodovým rozdielom. Delta mala hluchých 6 streleckých minút, keď zo stavu z 30. min 67:72 v 37. min svietilo na ukazovateli 67:83. Konečný výsledok je z hľadiska vývoja pre Deltu krutý.

Vladimír Karnay, tréner Delty: "Všetky moje hráčky podali veľmi kvalitný výkon a dá sa konštatovať, že to bol z našej strany najkvalitnejší v Európskej lige. Verím, že aj diváci mali zo zápasu fantastický zážitok."

Semion Chalipskij, tréner Dinama: "Máme za sebou veľmi náročný program. Žiaľ, chýbali nám aj sily. Vôbec sme nepodceňovali silu domáceho tímu, no nakoniec rád, že sme zvládli poslednú štvrtinu. Košičanky zahrali dobre."

***

Hádzaná: Tatran Prešov - 1. MHK Košice 36:21 vo štvrťfinále Slovenského pohára

Tatran Prešov - 1. MHK Košice 36:21 (21:9)

Do semifinále postupuje Prešov.

***

Hádzaná: ŠKP Sečovce - Tatran Prešov B 37:23 vo štvrťfinále Slovenského pohára

ŠKP Sečovce - Tatran Prešov B 37:23 (18:12)

Do semifinále postupujú Sečovce.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]