magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Benefičný koncert pre hendikepované deti pripravili v Košiciach
@ Kultúra -> Koncerty      Feb 21 2005 - 08:54 GMT
Košice (TASR) - Na zorganizovanie špeciálneho edukačného tábora pre hendikepované deti poputuje výťažok z benefičného koncertu Usmej sa na mňa, ktorý včera v Košiciach pripravilo s pomocou početných sponzorov rovnomenné občianske združenie (OZ).

V trojhodinovom programe sa na pódiu košického Domu umenia vystriedali Zuzana Smatanová, košická speváčka Anna Gaja, spevák Kuli zo skupiny Desmod a prešovská rocková kapela I.M.T Smile. Veľkým potleskom odmenili prítomní aj recitátorské a spevácke výkony postihnutých detí, vrátane ich hymny Oči srdca, ktorá mala na koncerte premiéru.

Koncert sa konal prvý raz a bude mať v Košiciach tradíciu. Podľa predsedníčky OZ Eriky Bočekovej názov Usmej sa na mňa vznikol spontánne ako výraz toho, že úsmev dokáže lámať bariéry a jeho prostredníctvom môže zdravé okolie vyjadriť akceptáciu postihnutého dieťaťa a jeho rodiny. Združenie už má za sebou prvé aktivity ako sprievod výnimočných detí počas Košického kultúrneho leta, karneval a minimaratón.

Podľa lekárky Oľgy Nagyovej, členky združenia a špecialistky pre poruchy sluchu, hlasu a reči, bude pripravovaný edukačný tábor špeciálny tým, že v každom dieťati sa pokúsia nájsť to, čo je jeho najsilnejšou stránkou. "Chceme, aby si deti vyskúšali rôzne výtvarné techniky, hudobné či tanečné zručnosti, aby si trošku aj zašportovali - aby sme proste našli to, čo je v nich najlepšie," uviedla Nagyová. Ako dodala, budú ich podporovať aj následne, aby deti mohli svoje schopnosti čo najlepšie využiť.

Projekt OZ Usmej sa na mňa má ambíciu model tábora nielen vyskúšať a využiť pre "svoje deti". Ak sa osvedčí, ponúknu ho aj ďalším organizáciám, aby prospel čo najväčšiemu počtu výnimočných detí.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]