magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

STREDA v športe /hádzaná, vzpieranie/
@ Aktuálne -> Školstvo      Mar 17 2005 - 07:51 GMT
Hádzaná-HIL: 1. MHK Košice - TJ Štart Nové Zámky 24:28 v 23. kole

Bratislava 16. marca (TASR) - Česko-slovenská liga hádzanárov HIL pokračovala v utorok stretnutiami 23. kola.

(Sečovce - Karviná 29:32 - predohrali 2.3.).

1. MHK Košice - TJ Štart Nové Zámky 24:28 (13:16)

Najviac gólov: Strapko 6/4 - M. Stráňovský 7/1, Braško 6. Rozhodovali: Haštík a Oťapka, 7 m hody: 4/4 - 3/1, vylúčení: 3:5, 300 divákov.

V bojovnom stretnutí dobrej úrovne robili hráči mnoho chýb na oboch stranách v obrane i útoku. Domáci prehrávali počas celého zápasu o 2-4 góly. Hostia lepšie premieňali gólové šance a zaslúžene získali oba body.

***

Vzpieranie:Na VC Košíc aj nádeje z Arménska a Barbadosu

Košice 16. marca (TASR) - Po dvoch rokoch bude 19. marca metropola východu opäť dejiskom Veľkej ceny Košíc vo vzpieraní. Spolu s októbrovým turnajom Trenčín Cup ide o jediné slovenské podujatia, zaradené do medzinárodného kalendára IWF. Novinkou je, že VC Košíc sa uskutoční iba v jediný deň a domáci medzinárodný organizátorský debut čaká Mestský klub vzpierania a silových športov (MKVaSŠ) Košice. Ako informovali zástupcovia klubu na stredajšej tlačovej besede na 23. ročníku VC Košíc očakávajú vyše 60 nádejí zo 7 krajín.

Vo vynovenej vzpieračskej hale v košickom Všešportovom areáli sa 19. marca od 9.30 h bude súťažiť v troch vekových kategóriách: žiaci r.nar. 1992 a 1991 v 9 hmotnostných kategóriách, päťčlenné družstvá dorastencov a dievčatá (1988 a ml.) už podľa nových hodnôt Sinclairovho koeficientu. Najmä pre slovenských zástupcov bude košický turnaj prvým tohtoročným testom výkonnosti a zároveň možnosťou medzinárodnej konfrontácie.

Okrem nádejí z Rakúska (reprezentácia), Česka (reprezentácia a tím Rotavy), poľského Wroclawu, Budapešti sú prihlásení dvaja zástupcovia z Barbadosu a dokonca i z Arménska. Podľa posledných správ si už v Moskve vybavujú vstupné víza. Zatiaľ najexotickejšími hosťami košického podujatia, ktoré sa s prestávkami koná od roku 1981, boli nádeje z Nauru a Turkménska.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]