magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Študenta práva Vojčíka z Košíc zvolili za viceprezidenta ELSA
@ Aktuálne -> Školstvo      Apr 12 2005 - 08:22 GMT
Košice (TASR) - Slovensko má zastúpenie vo vrcholných orgánoch najväčšej svetovej organizácie študentov práva ELSA. Poslucháča 4. ročníka Právnickej fakulty UPJŠ v Košiciach a prezidenta ELSA Slovensko Lea Vojčíka zvolili v nedeľu na valnom zhromaždení v litovskom Viľnuse za viceprezidenta.

Ide o prvé zastúpenie z Českej alebo Slovenskej republiky vo vrcholovom organe ELSA počas jej 24-ročnej existencie, uviedol dnes Vojčík pre TASR. Nezvyčajný úspech podčiarkuje aj význam tohto funkčného obdobia pri organizovaní osláv 25. výročia založenia ELSA na jar 2006 v Londýne.

Obsahom jeho činnosti budú rôzne celoeurópske projekty v oblasti akademických aktivít. Významom prevažuje EMC2 čiže ELSA Moot Court Competition, čo je celosvetová súťaž na báze práva Svetovej obchodnej organizácie, ktorej finále sa koná každoročne v Ženeve. Simulovaný súdny spor je najvýznamnejším projektom ELSA a medzi svetovou odbornou právnou verejnosťou si získal veľkú popularitu a rešpekt.

ELSA je najväčšia nezávislá organizácia študentov práva na svete reprezentujúca približne 25 000 členov - študentov a mladých právnikov v 37 krajinách Európy. Valné zhromaždenie je dva razy ročne a je najvyšším rozhodovacím orgánom ELSA, pričom jarné zasadnutie je vždy volebné. Medzi zasadnutiami rozhoduje a riadi celú organizáciu Výkonná rada v Bruseli.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]