magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Dvanásť detských súborov prišlo na deviate Detské divadelné Košice
@ Kultúra -> Divadlo      Apr 18 2005 - 08:14 GMT
Košice (TASR) - Dvanásť divadelných súborov so 180 účinkujúcimi z Košického kraja a poľské divadlo Miniatúra sa predstavilo na 9. ročníku prehliadky Detské divadelné Košice, ktorá sa skončila v sobotu.

Na celoslovenskú prehliadku Zlatá priadka na prelome mája a júna v Šali nominovali literárno-dramatický súbor Základnej školy na Bruselskej ulici v Košiciach, ktorý sa prezentoval hrou Ïuro Truľo na motívy Pavla Dobšinského. Ïalším odporúčaným telesom na šaliansku prehliadku je detský divadelný súbor Základnej umeleckej školy v Spišskej Novej Vsi s predstavením Pamodaj šťastia.

Na celoslovenskú prehliadku Dospelí deťom v Rimavskej Sobote pocestuje Divadelný súbor 23 pri Gymnáziu Štefana Moyzesa v Moldave nad Bodvou v okrese Košice-okolie s hrou Branko versus Valibuk na motívy balád Sama Chalúpku.

Prehliadku Detské divadelné Košice pripravuje Krajské osvetové stredisko. Ako informovala dnes jeho koordinátorka Helga Tomondyová, námetom detských divadelných predstavení boli najmä upravené predlohy slovenských ľudových rozprávok, klasická domáca i svetová dramatická spisba a predstavenia hudobno-dramatického žánru.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]