magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Košickí maturanti nebudú bojkotovať opakovanie testu, na odstúpení Fronca trvajú
@ Aktuálne -> Školstvo      Apr 22 2005 - 08:30 GMT
Košice (TASR) - Košickí maturanti nebudú bojkotovať opakovanie testu z matematiky úrovne A. Podľa predsedníčky Študentského parlamentu mesta Košice Zuzany Tkáčovej by si tým len poškodili a skomplikovali úspešný prístup k záverečným maturitným skúškam.

Študenti však trvajú na odstúpení ministra školstva SR Martina Fronca, uviedla Tkáčová. Do 10. mája budú preto v uliciach mesta zbierať podpisy pod petíciu za jeho odvolanie, ktorú adresujú predsedovi vlády SR Mikulášovi Dzurindovi.

K názorom, že hodinový štrajk študentov bol nezákonný, poznamenala, že žiadny zákon to neupravuje. "Učitelia nám stále zdôrazňujú, že učenie je naša hlavná práca a my sme ju len na krátky čas prerušili, aby sme verejne vyjadrili svoj názor na situáciu v rezorte," dodala Tkáčová.

Do stredajšieho štrajku sa v Košiciach zapojila približne tisícka študentov zo 16 stredných škôl.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]