magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Polícia zasahovala na pohrebe Jozefa Eštoka v Košiciach
@ Aktuálne -> Rôzne      Apr 29 2005 - 07:54 GMT
Košice (TASR) - Pri pohrebe Košičana Jozefa Eštoka, ktorého zavraždili neznámi páchatelia údajne z kriminálneho podsvetia v sobotu podvečer, včera zasahovala polícia. Z areálu košického cintorína vykázala zhromaždených smútočných hostí s tým, že na obrade sa môžu zúčastniť len rodinní príslušníci.

Na poslednú rozlúčku so zavraždeným Eštokom prišlo okolo 500 ľudí, medzi ktorými nechýbali muži s vyholenými hlavami. Začiatok pohrebu bol naplánovaný na 14,00 hod. Eštokova manželka Janka trvá na tom, že chce s rodinou manžela so všetkou úctou pochovať. Pred novinármi vyhlásila, že jej rodina bude na cintoríne aj nocovať. Na poriadok v areáli cintorína dohliadajú desiatky policajtov, vrátane kukláčov. Vo vzduchu lietal vrtuľník, pred cintorínom stojí aligátor a vodné delo.

"Ministerstvo vnútra ani Policajný zbor nebudú pripúšťať demonštráciu sily podsvetím, a to ani na pohreboch. Takáto demonštrácia sily je v rozpore s verejným poriadkom," uviedol pre TASR hovorca ministra vnútra Boris Ažaltovič. Policajný zbor podľa jeho slov postupuje pri zabezpečovaní verejného poriadku a bezpečnosti na pohrebe v Košiciach podľa zákona o Policajnom zbore. Minister vnútra konanie polície podľa Ažaltoviča podporuje.

Polícia nasadila v uplynulých dňoch do ulíc Košíc maximálne množstvo policajtov i prostriedkov kvôli pátraniu po páchateľoch vraždy, ako aj z preventívnych dôvodov. Zablúdené strely pripravili pri útoku na Eštoka o život aj náhodného svedka udalosti Romana S. a jeho priateľka Anna R. skončila v nemocnici s prestrelenými nohami.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]