magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Polícia použila na pohrebe Jozefa Eštoka na rozohnanie davu vodné delo
@ Aktuálne -> Rôzne      Apr 29 2005 - 07:55 GMT
Košice (TASR) - Polícia použila na včerajšom pohrebe Jozefa Eštoka, ktorého v sobotu zastrelili v Košiciach neznámi páchatelia údajne z kriminálneho podsvetia, vodné delo, aby vytlačila z areálu cintorína a jeho okolia dav ľudí. Tí sa chceli na pohrebe zúčastniť, polícia však dovolí, aby sa obrad začal iba za účasti najbližších príbuzných. Približne piatich ľudí policajti zadržali a odviezli ich.

Veliteľ zásahu vyzval prítomných, aby sa rozišli, keďže zhromaždenie nebolo ohlásené a polícia ho označila za nezákonné. Voda z dela pokropila strechu najbližšej budovy, dav výraznejšie nezasiahla. Časť zhromaždených výzvu polície poslúchla, prevažne mladší ľudia však ostali a čakajú na začiatku pohrebu. Eštokovi príbuzní trvajú na tom, že chcú zosnulého dôstojne pochovať aj za účasti ľudí, ktorí sa s ním prišli rozlúčiť.

Pohreb Košičana Jozefa Eštoka sa mal začať dnes o 14,00 hod. Na poslednú rozlúčku prišlo okolo 500 ľudí, medzi ktorými nechýbali muži s vyholenými hlavami.

Na poriadok v areáli cintorína dohliadajú desiatky policajtov, vrátane kukláčov, ich počty boli priebežne posilnené. Vo vzduchu lieta vrtuľník, pred cintorínom stojí aligátor a vodné delo.

"Ministerstvo vnútra ani Policajný zbor nebudú pripúšťať demonštráciu sily podsvetím, a to ani na pohreboch. Takáto demonštrácia sily je v rozpore s verejným poriadkom," uviedol na vysvetlenie prítomnosti policajtov hovorca ministra vnútra Boris Ažaltovič. Minister vnútra konanie polície podľa jeho slov podporuje.

Polícia nasadila v uplynulých dňoch do ulíc Košíc maximálne množstvo policajtov i prostriedkov kvôli pátraniu po páchateľoch vraždy, ako aj z preventívnych dôvodov. Zablúdené strely pripravili pri útoku na Eštoka o život aj náhodného svedka udalosti Romana S., jeho priateľka Anna R. skončila v nemocnici s prestrelenými nohami.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]