magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Počas Estókovho pohrebu polícia vypočula 14 osôb
@ Aktuálne -> Rôzne      May 02 2005 - 08:10 GMT
Košice (TASR) - Na policajných oddeleniach skráteného vyšetrovania v Košiciach bolo v sobotu v čase pohrebu zavraždeného Jozefa Estóka vypočutých 14 osôb.

Podľa krajskej policajnej hovorkyne Jany Demjanovičovej mali podať svedecké výpovede k rôznym trestným činom násilnej, ekonomickej i majetkovej povahy. Polícia ich predvolala aj kvôli tomu, aby mohla zdokumentovať výtržníctvo počas pôvodného termínu Estókovho pohrebu, ktorý sa mal konať vo štvrtok 28. apríla. Všetci vypočutí po spísaní zápisnice z policajných útvarov odišli.

Demjanovičová potvrdila, že osoby, ktoré vchádzali na verejný cintorín, sa v rámci bezpečnostných opatrení museli preukázať dokladom totožnosti. Počas tejto kontroly policajti vypátrali jednu hľadanú osobu, kvôli nerešpektovaniu predvolania na vypočutie predviedli ďalšiu osobu. Počas pohrebu nedošlo k žiadnemu narušeniu verejného poriadku.

"Opatrenia zo strany Policajného zboru SR v súvislosti s pohrebom zavraždeného Jozefa Estóka boli prijaté vzhľadom ku skutočnosti, že došlo k vyhroteniu bezpečnostnej situácie a polícia získala operatívne poznatky, že by mohlo dôjsť k ohrozeniu životov a zdravia občanov," uviedla Demjanovičová. Polícia podľa nej postupovala podľa zákona o Policajnom zbore, ktorý policajtov oprávňuje "každému prikázať, aby v nevyhnutne potrebnom čase nevstupoval na určené miesto a ani sa v ňom nezdržiaval, ak je to nevyhnutné pre bezpečnosť štátu, udržanie verejného poriadku, ochranu zdravia alebo ochranu práv a slobôd iných osôb".

Zavraždeného 30-ročného Košičana pochovali dnes popoludní, dva dni po pôvodnom termíne pohrebu. Pohreb prebehol bez incidentov, pod dohľadom polície. Estóka zastrelili neznámi páchatelia viacerými výstrelmi z dvoch samopalov počas jazdy v striebornom mercedese pred týždňom, v sobotu 23. apríla večer. Zablúdené strely pripravili o život aj náhodného svedka udalosti Romana S., jeho priateľka Anna R. skončila v nemocnici s prestrelenými nohami.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]