magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Talen Forum umožní spoločnú prezentáciu nadaných zdravých i handicapovaných detí
@ Aktuálne -> Rôzne      May 11 2005 - 08:04 GMT
Košice (TASR) - Podporiť mladé výtvarné talenty a zároveň prispieť k integrácii handicapovaných detí je cieľom jarného Talent Fora, ktoré pripravuje košická nezisková organizácia Forum.

Podujatie sa začne 14. mája pri Dolnej bráne v centre Košíc symbolickým zväzovaním stuhy, ktoré má pripomenúť prirodzenú potrebu začleňovať postihnuté detí do bežného života, informovala na stretnutí s novinármi hlavná organizátorka Darina Semjanová. Fakt, že každé dieťa disponuje určitým talentom, potom spoločne predvedú v kultúrnom programe. Súčasťou akcie bude aj prezentácia výtvarnej súťaže spoločnosti Kosit s cieľom podporiť ekologické povedomie mladých ľudí. Sobotňajšie popoludnie na Hlavnej ulici bude patriť aj deťom v maskách, ktoré sa budú zabávať na veľkej jarnej disco-maškaráde.

Talent Forum - jar 2005 organizátori postavili predovšetkým na dvoch spoločných výstavách výtvarných prác zdravých i postihnutých detí.

Výstava detí od šesť do 15 rokov bude inštalovaná od 14. do 22. mája v známej košickej cukrárni Aida na Hlavnej ulici. Ako Semjanová zdôraznila, ich obrázky na tému životného prostredia, mesta a imaginárneho destkého sveta zámerne umiestnili v negalerijnom prostredí, aby umožnili väčšiu prezentáciu malých výtvarníkov a zároveň upozornili na potrebu integrácie handicapovaných. "Chceme dať najavo, že nerobíme rozdiely medzi zdravými a postihnutými deťmi a že ich výtvarné videnie sveta môže byť rovnako zaujímavé," dodala.

Mladí ľudia od 16 do 25 rokov dostali príležitosť prezentovať svoje diela vo Východoslovenskej galérii. Aj na tejto pôde sa od soboty spoločne predstavia žiaci špeciálnych škôl so študentmi Fakulty umení TU a žiakmi druhého stupňa Základnej umeleckej školy na Kováčskej ulici v Košiciach.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]