magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Gréckokatolícka cirkev na Slovensku sa bojí o osud rodiny
@ Aktuálne -> Rôzne      May 11 2005 - 19:09 GMT
Košice 11. mája (TASR) - Obavy o postavenie rodiny v súčasnej spoločnosti má gréckokatolícka cirkev na Slovensku. "Bojím sa, že táto spoločnosť sa nestará o rodinu tak, ako by mala," uviedol dnes na tlačovej konferencii pri príležitosti 39. svetového dňa spoločenských komunikačných prostriedkov exarcha Košického exarchátu gréckokatolíckej cirkvi Milan Chautur.

Podľa jeho názoru je dnes rodina v mnohých ohľadoch v nevýhode hlavne preto, že ľudia, zvlášť na východnom Slovensku, strácajú prácu a jeden z rodičov ju musí hľadať inde. "Spolužitie manželov je dnes už zriedkavý fenomén a po svadbe sa mladí ľudia rozchádzajú," povedal Chautur.

Vladyka upozornil aj na chýbajúcu komunikáciu medzi deťmi a rodičmi, ktorá absentuje aj preto, že rodičia zháňajú materiálne prostriedky na obživu alebo zabezpečenie technických vymožeností. Ich potomkov vychováva ulica, začínajú drogovať, piť a ich predstavy o reálnom živote, rodine a manželstve sú často biedne, uviedol vladyka Chautur.

Chautur si podľa vlastných slov cení slobodu tlače a pluralitu názorov, poukázal však zároveň na presilu negatívnych obrazov sveta v súčasných médiách. Podľa neho aj napriek tomu, že sa deje veľa dobrých vecí, médiá dávajú do popredia udalosti ako vraždy či aféry, ktoré len nasýtia zvedavosť divákov, poslucháčov a čitateľov. "Múdry rodič nepovie dieťaťu všetko, aj keď vie o negatívach. ¼udia sú niekedy ako deti, ktorých povrchné informácie vedia zmiasť," dodal vladyka.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]