magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

SPP sa zaujíma o privatizáciu najmä košickej teplárne
@ Aktuálne -> Rôzne      May 11 2005 - 19:19 GMT
Bratislava 11. mája (TASR) - Slovenský plynárenský priemysel (SPP), a. s., uvažuje o zapojení sa do procesu privatizácie teplárenských spoločností. Záujem má predovšetkým o vstup do Teplárne Košice (TEKO), a. s.

Ako na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave informoval člen predstavenstva SPP Juraj Horváth, spoločnosť sa prioritne orientuje na dokončenie projektu Geoterm v Košiciach. "Projekt je úzko naviazaný na dodávku tepla a teplej vody pre mesto Košice, preto je logická snaha využiť synergiu s tým, že by SPP vstúpil do TEKO. Hovoriť o konkrétnostiach je dnes predčasné, lebo proces privatizácie sa iba začína," povedal Horváth.

Do košického projektu Geoterm SPP za uplynulé roky investoval už 400 miliónov Sk. "Boli vykonané vrty, štúdie, nakúpené pozemky. Dnes sme v štádiu vybavovania povolení pre jednotlivé stavby projektu," vysvetlil Horváth. Podľa neho si projekt Geoterm vyžiada ešte investície na úrovni asi 2 miliárd Sk.

O privatizáciu slovenských teplární okrem SPP doteraz prejavila záujem nemecká energetická firma VNG - Verbundnetz Gas AG a slovensko-česká investičná skupina Penta Investments, a. s. Okrem košickej teplárne by mali byť privatizované aj teplárne v Bratislave, Trnave, Žiline, Martine a Zvolene.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]