magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

U Mojsejovcov v Košiciach - Pereši pokrstili CD platňu M12 - V dome
@ Kultúra -> Podujatia      May 13 2005 - 07:33 GMT
Košice (TASR) - Nový prírastok na slovenskom hudobnom trhu, CD platňu so singlom M12 - V dome, "pokrstili" včera v záhrade vily manželov Mojsejovcov v košickej mestskej časti Pereš. Slávnostný akt bol mokrý v tom pravom slova zmysle, pretože krstným otcom bol zabávač a moderátor Juraj Mokrý, ktorý čerstvo vylisovanú platňu polial minerálkou.

Možno budúci hit naspievalo dvanásť finalistov televíznej reality show Mojsejovci. Hudobný motív si spevák a skladateľ Braňo Mojsej požičal od speváčky Susy Quatro a jej megahitu If can give me love. Spolu s ďalším zabávačom Andy Krausom sa podieľal na textovej časti a hudobnom podklade.

"Inšpiroval ma protitlak aktérov na slovenskej populárnej scéne, ktorí mi neustále podkopávali nohy, nedovolili mi presadiť sa a dostal som sa medzi zakázané ovocie," uviedol Mojsej pre TASR. Hudobník si preto predsavzal, že nechce komponovať vážne veci, ktorých má plný šuplík, ale urobí jednu skladbu, ktorá "bude národná a o tom, o čom je reality show, že každý chce byť v dome a vyhrať milión".

Skladba vznikla spontánne na zoznamovacom večierku finalistov reality show Mojsejovci a nahrali ju v košickom štúdiu Esprit. Na CD nosiči ju v piatich verziách, vrátane karaoke a videoklipu, v náklade 5000 kusov vydala spoločnosť Brjan Music v produkcii Braňa Mojseja. Ten verí, že z nej bude hit. Poslucháči sa s ňou môžu stretnúť napríklad na televíznom hudobnom kanáli Music box a podľa Mojseja je už číslom jeden aj na viacerých pražských diskotékach.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]