magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Na košickom sídlisku Lunik IX založili Rómsky zbor Apoštolskej cirkvi
@ Aktuálne -> Rôzne      May 22 2005 - 18:25 GMT
Košice 22. mája (TASR) - Rómsky zbor Apoštolskej cirkvi (AC) na Slovensku dnes založili na päťtisícovom košickom rómskom sídlisku Lunik IX. Duchovnej funkcie sa ujal rómsky pastor Ladislav Duna.

"Lunik IX ako aj celkove rómska komunita má svoje problémy a my jej potrebujeme pomôcť hlavne v duchovnej oblasti, pri formovaní mládeže a vzťahov v rodinách," uviedol hlavný pastor košického zboru AC a prvý zástupca biskupa Ján Liba.

Rómovia sa budú stretávať na bohoslužbách v prenajatej spoločenskej miestnosti miestneho úradu, raz mesačne aj v priestoroch nedávno otvoreného moderného Kresťanského centrá AC, ktoré pomohli budovať.

AC sa začala venovať Rómom vo väčšej miere po roku 1989. Najprv to bolo v takzvaných stanových misiách, čo však neprinášalo želaný efekt. Preto sa cirkev rozhodla ísť priamo do komunity. Za ten čas pripravila z jej radov viacero duchovných pracovníkov, uviedol Liba. Sústreďuje sa hlavne na rodinu a rómske ženy, ktoré potom dokážu vhodným smerom ovplyvňovať a formovať svoje okolie.

Košický zbor AC má približne 800 členov a aktívne sa zapája do ekumenického i spoločenského života v meste.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]