magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Požiar zničil strechu nad bazénom školy
@ Aktuálne -> Školstvo      May 23 2005 - 19:18 GMT
(Magistrát mesta Košice – tlačová správa) – V pondelok 23. mája popoludní horelo v budove Základnej školy ¼. Podjavorinskej v mestskej časti Lunik IX. Pri oprave strechy kvôli zatekaniu okolo strešných okien a odvetrávacích komínkov došlo k vzniku požiaru. Požiar bol oznámený o 14.18 hod., do príchodu hasičov sa rozšíril na väčšinu strechy nad objektom bazénu. Presné príčiny zisťuje vyšetrovateľ.

Pri požiari nebol zaznamenaný žiadny úraz. Škola už bola po vyučovaní bez väčšieho počtu žiakov, v budove boli len deti v krúžkoch. Prítomní učitelia a pracovníci školy pomáhali pri ich evakuácii a do príchodu hasičov aj pri hasení.

Základnú školu navštevuje 891 detí. Keďže požiar postihol časť budovy, v ktorej nie sú triedy, v utorok 24. mája bude normálne vyučovanie. Školský majetok je poistený, ďalšie kroky zriaďovateľa budú závisieť od určenia príčin požiaru.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa MMK   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]