magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Podľa polície požiar na ZŠ na Luníku 9 spôsobila neodborná manipulácia s ohňom
@ Aktuálne -> Školstvo      May 24 2005 - 16:29 GMT
Košice 24. mája (TASR) - Podľa polície bola príčinou požiaru strechy krytej plavárne Základnej školy ¼udmily Podjavorinskej v košickej mestskej časti Luník 9 neodborná manipulácia s otvoreným ohňom.

Informovala o tom dnes Oľga Lukáčová z Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach. Miera zavinenia požiaru je v štádiu šetrenia. Podľa policajných informácií zhorením strechy vznikla škoda vo výške zhruba 10 miliónov Sk.

Vyšetrovateľ Úradu justičnej a kriminálnej polície OR PZ Košice II začal stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci.

Požiar vypukol v pondelok 23. mája okolo 14 hodiny popoludní pri oprave strechy. Vyžiadalo si ju zatekanie okolo strešných okien a odvetrávacích komínčekov. Hasiči z Košíc, Šace a Železníc SR oheň zlikvidovali okolo pol štvrtej popoludní. Až na ľahšie rezné zranenie na krku jedného z pracovníkov, ktorí strechu opravovali, nikto nebol zranený. Požiar nezasiahol budovu školy v ktorej sa nachádzajú triedy, a tak dnes vyučovanie mohlo riadne pokračovať. ZŠ na Luníku 9 navštevuje celkovo 891 detí.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]