magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Stredoškoláci na výbornej úrovni súťažne prezentoval v angličtine svoje regióny
@ Aktuálne -> Školstvo      Jun 07 2005 - 21:17 GMT
Košice 7. júna (TASR) - Trojčlenný študentský tím z michalovského Gymnázia ¼udovíta Štúra zvíťazil v súťaži Poklady môjho regiónu, ktorej finále bolo dnes v Košiciach.

Za predstavenie pamätihodností Zemplína pútavou formou v angličtine získali gymnazisti týždenný pobyt v Londýne v hodnote 150 000 korún.

Ojedinelú súťaž stredných škôl v regionálnej samospráve na Slovensku pripravil po druhý raz Košický samosprávny kraj(KSK). Podľa jeho predsedu Rudolfa Bauera chceli podporiť kreativitu študentov, "ktorá v našom vzdelávacom systéme často chýba a zároveň pomôcť mladým ľuďom v príprave na život v EÚ".

Michalovskí gymnazisti sa prezentovali projektom Záhada regionálneho pokladu, v ktorom podľa vlastných slov "hľadali poklad pirátov a našli bohaté miestne pamätihodnosti".

Do ostatného ročníka súťaže sa zapojilo približne 40 stredných škôl KSK. Do finále sa dostalo deväť tímov, ktoré pripravili podľa poroty prezentácie a videoprojekcie na vysokej obrazovej, jazykovej a hudobnej úrovni.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]