magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Stredné školy v pôsobnosti KSK majú ešte 2732 voľných miest
@ Aktuálne -> Školstvo      Jun 09 2005 - 21:14 GMT
Košice 9. júna (TASR) - Druhé kolo prijímacích skúšok na stredné školy v pôsobnosti Košického samosprávneho kraja sa uskutoční 14. a 16. júna, informovala dnes TASR hovorkyňa KSK Soňa Jakešová.

Na stredných školách v pôsobnosti košickej regionálnej samosprávy je po prvom kole prijímacích skúšok voľných ešte 2732 miest. Do prvých ročníkov školy prijali 8788 žiakov.

Ako ďalej uviedla Jakešová, opäť sa potvrdil najväčší záujem žiakov o gymnaziálne štúdium. Gymnáziá v pôsobnosti KSK do prvých ročníkov prijali 2000 žiakov. Neobsadených zostalo iba 169 miest na gymnáziu vo Veľkých Kapušanoch, Kráľovskom Chlmci, Moldave nad Bodvou, Gelnici, Dobšinej, v Spišskej Novej Vsi na Javorovej ulici, v Košiciach na Exnárovej ulici a na Gymnáziu Sándora Máraiho s maďarským vyučovacím jazykom.

Voľné miesta sú ešte na obchodných akadémiách v Čiernej nad Tisou, v Prakovciach, Michalovciach a na Polárnej ulici v Košiciach. Z umeleckých škôl na košickej SUŠ.

Menší záujem mali žiaci o odbory strojárstvo a staviteľstvo na stredných priemyselných školách. "O združené stredné školy, najmä odbory zamerané na služby, bol v prvom kole prijímacích skúšok zvýšený záujem, ale o odbory krajčír, predavač a stavebné profesie záujem nebol dostatočný," uviedla Jakešová.

Pretrváva aj pokles záujmu o stredné poľnohospodárske školy (SPOŠ), s výnimkou Strednej veterinárnej školy v Košiciach - Barci a SPOŠ v Spišskej Novej Vsi. Rovnako sa s nezáujmom stretli poľnohospodárske odbory na učilištiach. SOU poľnohospodárske v Strážskom a Michalovciach preto už druhý rok neotvoria prvé ročníky. Pre nedostatočný záujem žiakov sa zrejme do vážnych problémov dostane aj SOU železničné v Čiernej nad Tisou, SOU Aurela Stodolu, SOU Viničky, SOU energetické vo Veľkých Kapušanoch a SOU poľnohospodárske v Štítniku.

Podrobnú informáciu o zatiaľ neobsadených miestach študijných a učebných odborov na stredných školách v pôsobnosti KSK nájdu záujemcovia na webovej stránke KSK www.kosice.regionet.sk. O aktuálnom stave naplnenosti všetkých 129 stredných škôl v kraji sa môžu dozvedieť na webovej stránke košického krajského školského úradu www.ksuke.sk.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]