magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Mazák do Benátok
@ Aktuálne -> Rôzne      Jun 10 2005 - 08:45 GMT
/Ústavný súd SR – tlačová správa/ – Záverečné posúdenie problematiky porovnania tlačového práva v Taliansku s európskymi štandardmi slobody vyjadrovania a mediálneho pluralizmu bude jednou z hlavných tém 63. plenárneho zasadania Európskej komisie pre demokraciu prostredníctvom práva, na ktoré odcestoval včera do Benátok predseda Ústavného súdu Slovenskej republiky Ján Mazák.


Počas dvoch dní účastníci posúdia otázky ústavnej reformy v Arménsku a volebného zákona v Azerbajdžane. Budú sa zaoberať aj federálnym zákonom o prokuratúre v Rusku a zhodnotia ústavný vývoj v Bulharsku, Chorvátsku a Kirgizsku.

Európska komisia pre demokraciu prostredníctvom práva so sídlom v Štrasburgu už šestnásty rok výraznou mierou pomáha bývalým štátom strednej a východnej Európy s prechodom od autoritatívnych režimov na cestu demokracie. Pracujú v nej nezávislí experti, okrem iného univerzitní profesori ústavného a medzinárodného práva, sudcovia ústavných a najvyšších súdov, poslanci a vysokí štátni funkcionári z viac ako 50 krajín, medzi nimi napríklad aj novozvolený prezident Maďarskej republiky László Sólyom. Je známa pod názvom Benátska komisia, podľa talianskeho mesta, kde sa pravidelne konajú jej zasadania.

Ján Mazák je od minulého roka stálym zástupcom Slovenskej republiky v tejto komisii.



Štefan Németh
poradca pre styk s médiami   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]