magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Balkón a časť strechy sa zrútila na Mäsiarskej ulici v Košiciach
@ Aktuálne -> Rôzne      Jun 15 2005 - 20:37 GMT
Košice 15. júna (TASR) - Balkón vo dvore pavlačového domu a časť jeho strechy sa dnes predpoludním zrútila na Mäsiarskej ulici v Košiciach, kde nelegálne bývali rómski nájomníci. Len šťastnou zhodou okolností sa nikomu nič nestalo. Väčšina detí v tom čase ešte spala, ale niektoré sa už hrali na dvore.

Ako informoval operačný dôstojník OR HaZZ Miloš Kováč hasiči preskúmali ruiny, pod ktorými našťastie nikto nebol a zabezpečovali aj strechu proti ďalšiemu zrúteniu.

Podľa jedného z obyvateľov poškodeného domu Júliusa Baloga tam bývalo sedem rómskych rodín - spolu približne 50 ľudí, ktorí tam prišli ešte za socializmu. Len niekoľkí z nich mali nájomné zmluvy, ale ani tí neplatili. Balog tam býval takmer 40 rokov.

Majiteľ, ktorý chcel objekt v lukratívnej časti mesta opraviť, ho údajne kúpil od reštituenta. Rómov sa mu doteraz nepodarilo vysťahovať napriek tomu, že im núkal bývanie na vidieku. Až dnešná udalosť so šťastím v nešťastí ich vystrašila a prinútila zdevastovaný dom opustiť. Časť odišla k príbuzným v Košiciach, ďalší s batožinou čakali na odvoz do Smolníka a Voján.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]